IPS Epifanie Norocel a trecut la cele vesnice

Inalt Preasfintitul Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, a trecut la cele vesnice luni seara, la varsta de 80 de ani, in timp ce se deplasa spre Manastirea Brazi, din orasul vrancean Panciu.

Potrivit primelor informatii, inaltului ierarh i s-a facut rau in drum spre Panciu, in timp ce se deplasa la Manastirea Brazi. Arhiepiscopul Epifanie Norocel a fost transportat la spitalul din Panciu, unde medicii au incercat resuscitarea acestuia, insa inaltul ierarh a murit, decesul fiind constatat in jurul orei 19.45, potrivit reprezentantilor Serviciului Judetean de Ambulanta Vrancea si Politiei locale.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane ne informeaza:

Pana la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, loctiitor de Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei va fi Preafericitul Parinte Patriarh Daniel in calitate de Mitropolit al Munteniei si Dobrogei, care va fi pomenit la sfintele slujbe, ca Loctiitor de Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei, in toate bisericile si manastirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si vesnica sa-i fie pomenirea!

Inaltpreasfintitul Parinte Epifanie Norocel s-a nascut pe 14 decembrie 1932 la Malini, judetul Suceava. In anul 1961 devine licentiat in Teologie la Academia Teologica din Sofia. De asemenea, a urmat studii de teologie la Bucuresti si Moscova. Intre anii 1965-1971 este profesor si director la Seminarul Teologic Manastirea Neamt, iar intre 1971-1975 este staretul Manastirii Neamt. La La 9 noiembrie 1975 este hirotonit ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Tomisului si Dunarii de Jos. Totodata, pe pe 4 iulie 1982 este numit Episcop al Buzaului, iar la 8 noiembrie 2009 este inaltat la rangul de Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei.

 

.

07 Ianuarie 2013

Vizualizari: 1287

Voteaza:

IPS Epifanie Norocel a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

IPS Epifanie Norocel

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE