IPS Irineu al Alba Iuliei va sluji de Rusalii la Targu Mures

Duminica, 08 iunie, in cea de a opta duminica dupa Pasti, Biserica Ortodoxa serbeaza praznicul Pogorarii Sfantului Duh. Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent in aceasta duminica din perioada penticostarului la Catedrala mare din Targu-Mures.

Arhipastorul nostru va savarsi Sfanta Liturghie si va rosti cuvantul de invatatura la acest locas de inchinare, pastorit de parintele paroh Silviu Negrutiu.Despre vizita pastoral misionara a Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu la Targu Mures ne-a oferit detalii parintele paroh:

“Prezenta la Targu Mures a Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu a fost intotdeauna un prilej de mare bucurie din cel putin doua motive: mai intai pentru ca simtim nevoia binecuvantarilor arhieresti si a prezentei Inaltpreasfintitului cu linistea sa launtrica intre noi si cu sfatul sau cel bun iar in al doilea rand pentru ca a avut intotdeauna bunatatea sa aleaga pentru rugaciunile pe care le face in Targu Mures, momente deosebite ale anului bisericesc.

Am avut bucuria de a-l primi intre noi pe Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu in ultimii ani atat la sarbatorile de iarna, in mod special de Boboteaza dar si la hramul Catedralei mari din Targu Mures cu hramul “Inaltarea Domnului”.


Acum ne bucuram intr-un mod cu totul deosebit pentru ca il vom avea din nou prezent in rugaciune la praznicul Rusaliilor, cand, ca si la Boboteaza, se adauga profunzimii rugaciunii si binecuvantarea pe care o da Inaltpreasfintia sa la sfintirea apei, care luata acasa de credinciosi, socotim noi ca va fi o mangaiere mai mare decat am avut-o pana acum. Ne rugam bunului Dumnezeu sa ajunga in pace si sarbatoarea sa fie plenara pentru noi preotii si pentru toti credinciosii care vor participa la Sfanta Liturghie.”

Pentru ca a avut loc la 50 de zile dupa Pasti, praznicul Pogorarii Sfantului Duh, se mai numeste si Cincizecime, iar denumirea de Rusalii vine de la o sarbatoare pagana „Rosalia”, o sarbatoare a florilor si in special a trandafirilor. Daca duminica Ortodoxiei este „ziua onomastica” a Bisericii, Pogorarea Sfantului Duh este ziua sa de nastere.

Luni, 09 iunie, a doua zi de Rusalii, in ziua de praznuire a Sfintei Treimi Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent in mijlocul credinciosilor din parohia Targu-Mures I, numita si „Biserica de Piatra” unde va savarsi Sfanta Liturghie si va rosti cuvantul de invatatura. Slujitor la altarul acestui sfant locas este parintele Valentin Berbecar.Sursa: reintregirea.ro

.

06 Iunie 2014

Vizualizari: 245

Voteaza:

IPS Irineu al Alba Iuliei va sluji de Rusalii la Targu Mures 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE