IPS Nifon exprima solidaritatea cu Biserica Georgiei in numele Consiliului Ecumenic al Bisericilor


IPS Nifon exprima solidaritatea cu Biserica Georgiei in numele Consiliului Ecumenic al Bisericilor

In perioada 3-6 Septembrie a.c., Inaltpreasfintia Sa NIFON, Arhiepiscopul si Mitropolitul Targovistei si Exarh Patriarhal, s-a aflat in Georgia si Rusia, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in calitate de conducator al delegatiei Consiliului Ecumenic al Bisericilor, pentru a exprima solidaritatea crestina cu Biserica Georgiei si pentru a transmite un mesaj de pace si reconciliere, avand in vedere numeroasele suferinte indurate de populatia georgiana, dar si de cea osetina si rusa.

In timpul vizitei, delegatia a fost primita de Sanctitatea Sa Patriarhul Elia al II-lea al Georgiei si de numerosi ierarhi ai Sf. Sinod, care a multumit pentru sprijinul moral, solidaritatea si comuniunea crestina dovedita in aceste momente dificile.

De asemenea, Patriarhul Georgiei a multumit si pentru mesajul transmis de Inaltpreasfintitul Mitropolit NIFON din partea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Amintim ca, inca din 12 August, atat Consiliul Ecumenic al Bisericilor (C.E.B.), cat si Conferinta Bisericilor Europene (C.E.C.) si-au exprimat ingrijorarea si dezamagirea fata de recurgerea la forta in Caucaz si au chemat la rugaciune pentru pace, indemnand partile implicate in conflict la gasirea unor solutii pasnice pentru rezolvarea neintelegerilor, dar si la sustinerea acestor eforturi de pace din partea tuturor confesiunilor crestine.


BIROUL DE PRESA AL ARHIEPISCOPIEI TARGOVISTEI
Sursa: basilica.ro

.

09 Septembrie 2008

Vizualizari: 286

Voteaza:

IPS Nifon exprima solidaritatea cu Biserica Georgiei in numele Consiliului Ecumenic al Bisericilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE