IPS Teofan, intampinat de mii de credinciosi la Sodomeni


IPS Teofan, intampinat de mii de credinciosi la Sodomeni

Prezent pentru prima data in Protopopiatul Pascani pentru savarsirea unei slujbe, Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a fost intampinat de mii de credinciosi. Alaturi de un sobor de 34 de preoti, Inalt Preasfintia Sa Parinte Teofan a oficiat, ieri, ritualul sfintirii bisericii "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Sodomeni, localitate-suburbie a Pascanilor.

Precum s-a intamplat si duminica trecuta, pe 17 august, la sfintirea bisericii din satul Dumitrestii Galatii din comuna Schitu Duca, la ritualul sfintirii bisericii din Sodomeni, prezenta IPS Teofan a fost o mare bucurie sufleteasca pentru crestinii de aici, numai la auzul ca Parintele Teofan va fi prezent, oamenii au ales sa ia parte la slujba. Din anul 2004, cu ajutorul enoriasilor, dar si prin fondurile guvernamentale primite, s-a reusit renovarea si consolidarea acestui lacas de cult care dateaza din 1864.

Lacasul, sfintit ieri dupa primenirea picturii, stabilizarii fundatiei, largirii pridvorului, inlocuirii acoperisului si amenajarii cimitirului si curtii, a fost afectat de-a lungul vremii, cel mai mult in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, cand a fost partial distrus.

Atat pentru credinciosi, cat si pentru preotul paroh, Mihai Dascalu din Sodomeni, redeschiderea lacasului de cult constituie mai mult decat o necesitate sufleteasca.

Marius SIDORIUC

Sursa: bzi.ro

.

25 August 2008

Vizualizari: 844

Voteaza:

IPS Teofan, intampinat de mii de credinciosi la Sodomeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE