Izvorul Tamaduirii

In Vinerea din Saptamana Luminata, in fiecare an, crestinii ortodocsi sarbatoresc "Izvorul Tamaduirii”. Sarbatoarea dateaza din secolul al V-lea, amintind de o minune petrecuta in apropierea Constantinopolului. Conform traditiei, Maica Domnului i-a descoperit imparatului Leon cel Mare un izvor cu apa vindecatoare.

"Prin aceasta minune savarsita de Maica Domnului trebuie sa intelegem ca Fecioara Maria este izvorul nesecat al minunilor, mai ales atunci cand suntem in slujirea aproapelui nostru. Sarbatoarea ne cheama sa ne impartasim de izvorul cel datator de viata al Mantuitorului nostru Iisus Hristos cel inviat Care prin Maica Domnului este izvor de tamaduiri tocmai pentru ca a biruit moartea, iar prin Invierea Sa toti am primit vindecare”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfintitul Parinte Macarie al Europei de Nord.

Aceasta sarbatoare inchinata Maicii Domnului ne aminteste, totodata, si de Vinerea Mare. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, care a varsat atunci lacrimi langa Crucea Mantuitorului, ni se arata acum ca izvor de nadejde si de vindecare.

Tot in aceasta zi, in toate bisericile se oficiaza slujbe de sfintire a apei.

Credinciosii care participa la Sfanta Liturghie iau agheasma pe care o folosesc la stropirea caselor, gradinilor si ogoarelor.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

10 Mai 2013

Vizualizari: 1399

Voteaza:

Izvorul Tamaduirii 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

izvorul tamaduirii

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE