La Alba Iulia s-au sarbatorit 93 de ani de la Marea Unire

Marea Unire a tuturor romanilor este sarbatorita cu precadere la Alba Iulia. Aici au fost organizate astazi, 1 decembrie, mai multe manifestari la care au participat mii de romani.

Incepand cu ora 12.00 a fost oficiata o slujba de Te Deum in fata catedralei Reintregirii, de catre Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, si Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, inconjurati de un sobor din care au facut parte mai multi diaconi si preoti.

Inaltpreasfintitul Parinte Irineu a adresat un cuvant celor prezenti, subliniind rolul important pe care l-a avut Biserica Ortodoxa in lupta pentru aparare si unitate : „Biserica Ortodoxa Romana i-a fost acestui popor principiu de unitate, de credinta si de viata, in lupta pentru aparare si unitate.

In razboaie si revolutii multi preoti au mers impreuna cu poporul, cum rezulta din imnul national: „Preoti cu crucea-n frunte, caci oastea e crestina”. De aceea se cade sa cinstim Marea Unire de la 1 decembrie 1918 ca pe un eveniment providential, ce a incununat aspiratiile de veacuri ale romanilor, de a vietui intr-un singur stat”.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

.

01 Decembrie 2011

Vizualizari: 174

Voteaza:

La Alba Iulia s-au sarbatorit 93 de ani de la Marea Unire 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE