La Alba Iulia a inceput a XVI-e editie a Congresului Spiritualitatii Romanesti

In perioada 28 noiembrie - 1 decembrie 2012, la Alba Iulia se desfasoara Congresul Spiritualitatii Romanesti, cu tema Romanii de pretutindeni si strategia apropierii de tara. La Congres participa aproximativ 100 de persoane, oameni de cultura, reprezentanti de seama ai romanilor din mai multe tari ale lumii, modele credibile de urmat intr-un domeniu sau altul, academicieni, fete bisericesti, istorici, scriitori, traducatori, cercetatori etc.

La deschiderea lucrarilor in plen, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a prezentat bincuvantarea Preafericitului Daniel, Patriarhul Romaniei, adresata participantilor la acest Congres, pentru comuniune statornica si roditoare.

Lucrarile se vor desfasura pe trei mari sectiuni, axate pe: descoperiri arheologice recente pe teritoriul Daciei si ecoul lor in lume, pe evocarea unor ilustre personalitati ale neamului romanesc precum Nicolae Balcescu (160 de ani de la moarte) si Avram Iancu (140 de ani de la moarte) - promotori ai unitatii de neam dar si pe implinirea a 200 de ani de rezistenta a Basarabiei (1812-2012), in contextul relatiilor tarii nostre cu Republica Moldova.

Reprezentantii comunitatilor romanesti din diaspora se intalnesc pentru al unsprezecelea an consecutiv la Alba Iulia, in cadrul Congresului Spiritualitatii Romanesti. Congresul, ajuns la a XVI-a editie, este singura forma organizata de intrunire a reprezentantilor romanilor din intreaga lume. El a fost creat de catre Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni in anul 1993 pentru cunoasterea romanitatii, a intaririi legaturilor romanilor din lumea intreaga cu tara si pentru stabilirea sprijinului ce trebuie sa fi acordat de Romania comunitatilor romanesti de pretutindeni.

Pr. Florin Croitoru

Sursa: reintregirea.ro

29 Noiembrie 2012

Vizualizari: 275

Voteaza:

La Alba Iulia a inceput a XVI-e editie a Congresului Spiritualitatii Romanesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE