La Biserica Toma Cozma din Iasi au inceput inscrierile pentru cursul gratuit de Colinde

Şi în acest an, conform tradiţiei consacrate, la Biserica Toma Cozma din Iaşi se va desfăşura Cursul gratuit de învăţare a Colindelor - ediţia a XIV-a, organizat de Asociaţia Toma Cozma şi susţinut anul acesta de Ramona Cojocaru, alături de Luiza Atodiresei şi Teona Traistă.

Cursul este adresat tuturor persoanelor interesate, în mod special copiilor, elevilor, studenţilor şi tinerilor, iar prima şedinţă va avea loc sâmbătă, 15 noiembrie, ora 18.30.

Toţi participanţii care vor dovedi consecvenţă şi seriozitate, participând la Concertul final vor primi diplome şi numeroase premii surpriză din partea lui Moş Crăciun. De asemenea, absolvenţii cei mai talentaţi ai acestui curs se vor putea integra şi în cadrul Cercului de muzică uşoară 'Psalm' organizat de Asociaţia Toma Cozma, ai cărui membri vor susţine un moment artistic în cadrul Concertului de Crăciun.

PC Părinte Paroh Mihai Mărgineanu remarcă: Am surprins adeseori ochii strălucitori ai copiilor îndreptaţi doar spre daruri. Altceva nu vedeau şi nici nu auzeau. Îi învăţăm astfel, încă de mici, să se bucure când primesc fără să facă nimic în schimb şi ne aşteptăm să fie altruişti, activi, jertfelnici. Îi învăţăm să fie cu personalitate şi să-şi urmărească doar propriile interese şi ne întristăm când, mai târziu, devin introvertiţi şi apatici. Marile bucurii şi fericirea 'neîmbătrânitoare' îşi au rădăcina în dăruirea de sine, nu în pernicioasa acumulare de valori trecătoare şi neesenţiale. Nu întâmplător, la noi, la români, s-a dezvoltat atât de surprinzător şi bogat, frumoasa tradiţie a Colindelor şi colindatului. E un mod artistic şi subtil de a ne atrage atentia în chip pedagogic asupra adevăratelor trăiri pe care trebuie să le angajeze salba sărbătorilor de iarnă, care gravitează în jurul Slăvitului Praznic al Naşterii.
Domnului.

La Crăciun, concluzionează Părintele Mihai Mărgineanu, toţi suntem colindători ! Colindători cu mintea, la Taina Întrupării, colindători cu sufletul la poarta nemărginitei iubiri a lui Dumnezeu, colindători cu cântul, cu gestul si cuvântul, la inimile semenilor noştri. Atât te bucuri la Crăciun, cât ai bucurat pe alţii ! Darurile pe care le primeşti, mai devreme sau mai târziu le vor consuma 'moliile şi rugina', comorile pe care le adunăm în Cer sunt nepieritoare (Matei 6,20). Şi dacă la sărbători te simţi atât de bine alături de cei dragi, într-o inefabilă bucurie a comuniunii, cu cât mai bine te vei simţi alături de Dumnezeu, prin gând şi faptă, prin rugăciune şi Liturghie, prin depărtarea de păcat şi prin lucrarea virtuţilor creştine. Asta e colinda noastră: să-i aducem pe ceilalţi lângă Hristos, Pruncul care se naşte în Betleem, în lume, dar si în sufletele noastre !

Pentru înscrieri şi detalii: Vasilica Onofrei, Ramona Cojocaru, e-mail: parohiatomacozma@gmail.com

11 Noiembrie 2014

Vizualizari: 618

Voteaza:

La Biserica Toma Cozma din Iasi au inceput inscrierile pentru cursul gratuit de Colinde 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE