La Iasi incepe astazi Festivalul-Concurs 'Gavriil Musicescu'

In perioada 1-7 iulie 2014, la Iasi va avea loc Festivalul-Concurs Coral International pentru Tineret „Gavriil Musicescu“, editia a II-a. Acesta reuneste 35 de coruri de tineri din Romania, Guineea Ecuatoriala, Ucraina, Republica Moldova si Bulgaria.

Festivalul va incepe astazi, la ora 17:00, la Biserica „Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant“ din Iasi, cand se va oficia Vecernia unita cu Litia, prilejuita de hramul locasului de inchinaciune.

La final, va fi sustinut un recital de muzica corala. Maine, 2 iulie 2014, de la ora 19:00, in gradina Complexului Palas din Iasi va avea loc un concert coral extraordinar al Corului National de Camera „Madrigal“ si al mai multor coruri de copii din tara si strainatate, reuniti in proiectul „Cantus Mundi“. Obiectivele generale ale festivalului-concurs sunt: cresterea gradului de implicare a tinerilor din tara si strainatate in spectacole si concerte corale, crearea unui festival cultural de mare anvergura pentru judetul Iasi, cresterea gradului de participare a marelui public la manifestari corale cu caracter national. Printre obiectivele specifice ale festivalului-concurs pot fi mentionate: exploatarea creatiilor muzicii corale pentru promovarea diversitatii artistice, crearea unei platforme de comunicare si schimb de experienta intre membrii corurilor romanesti si straine participante la festival, vizitarea de catre participantii la festival a obiectivelor culturale din Iasi s.a. Prezenta corurilor din tara si strainatate poate trezi sentimente nobile, muzica fiind cel mai frumos si benefic liant spiritual al celor care o asculta, care se lasa patrunsi de generozitatea si muzicalitatea sunetelor, a versurilor cantecelor interpretate.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.

01 Iulie 2014

Vizualizari: 239

Voteaza:

La Iasi incepe astazi Festivalul-Concurs 'Gavriil Musicescu' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE