La implinirea a 650 de ani de la trecerea la Domnul a Sfantului Grigorie Palama, moastele sale vor fi aduse in Capitala

Miercuri, 29 aprilie 2009, orele 18.30, o delegatie a Mitropoliei de Veria, Kampania si Nausa (Grecia) va aduce la Bucuresti, spre inchinare, moastele Sfantului Grigorie Palama, Arhiepiscop al Tesalonicului, de la a carui trecere la Domnul se implinesc anul acesta 650 de ani.

Reprezentantii Bisericii din Grecia vor fi intampinati la Aeroportul International Henry Coanda de catre o delegatie a Patriarhiei Romane.

La Catedrala Patriarhala din Bucuresti, racla cu cinstitele moaste va fi intampinata in jurul orelor 19.30 de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de membri ai Sfantului Sinod.

Vor fi prezenti membri ai Permanentelor Consiliului National Bisericesc si Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, preoti protopopi din Capitala, preoti si credinciosi din Bucuresti si din alte localitati, monahi si monahii, elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Bucuresti. Dupa slujba oficiata in Catedrala Patriarhala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va rosti un cuvant de intampinare.

Cinstitele moaste vor ramane spre inchinare la Catedrala Patriarhala din seara zilei de 29 aprilie si pana in dimineata zilei de 1 mai, orele 9.00, iar in biserica-paraclis studentesc „Sfantul Grigorie Palama” din incinta Universitatii Politehnice Bucuresti (Splaiul Independentei nr. 313, in apropierea statiei de metrou Grozavesti), in ziua de vineri, 1 mai, intre orele 9.00 - 14.00.

In dupa-amiaza zilei de 1 mai, delegatia din Grecia va pleca la Galati, in Episcopia Dunarii de Jos, unde cinstitele moaste ale Sfantului Grigorie Palama vor fi asezate spre inchinare pana in ziua de 4 mai a.c.

 BIROUL DE PRESA AL ARHIEPISCOPIEI BUCURESTILOR
 

.

28 Aprilie 2009

Vizualizari: 148

Voteaza:

La implinirea a 650 de ani de la trecerea la Domnul a Sfantului Grigorie Palama, moastele sale vor fi aduse in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE