La Manastirea Comana se vor desfasura lucrarile Adunarii Eparhiale a Episcopiei Giurgiului

Pe 7 februarie 2017, în Sala Tronului a Mănăstirii Comana din județul Giurgiu, se vor desfăşura lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului.

Deschiderea lucrărilor va fi precedată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, începând cu ora 8:00, săvârșită de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu Înaltpreacuviosul Părinte Arhim. Dr. Mihail Muscariu, exarhul cultural al mănăstirilor din Eparhia Giurgiului și starețul Mănăstirii Comana. Totodată, vor fi oficiate slujba de Te–Deum şi o slujbă de pomenire pentru părintele Patriarh Teoctist la împlinirea a 102 de ani de la naşterea sa, săvârșite în biserica Mănăstirii Comana.

În continuare, membrii adunării eparhiale împreună cu ceilalți invitați vor vizita întregul complex monahal (Mausoleul eroilor căzuți în Primul Război Mondial, muzeul mănăstirii, Centrul cultural - pastoral „Radu Șerban Voievod” , Punctul de informare pentru turiști, Biblioteca „Sf. Ier. Sava Brancovici”), care s-a aflat într-un amplu proces de restaurare, finalizat în anul 2016.

În cadrul lucrărilor, care vor fi prezidate de Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, se vor prezenta rapoartele generale anuale ale sectoarelor administraţiei eparhiale şi proiectele prioritare pentru anul 2017.

De asemenea, va fi analizată şi activitatea desfăşurată în parohiile şi mănăstirile din cuprinsul Eparhiei Giurgiului sub aspect organizatoric-administrativ, pastoral, învăţământ teologic, social-filantropic, patrimoniu bisericesc, viaţa monahală, activitate culturală și editorială, restaurări şi construiri de noi lăcaşuri de cult.

La final, toți cei prezenți vor lua parte la o agapă pentru pomenirea vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist Arăpașu, din a cărui inițiativă, în anul 1991 Comana redevine mănăstire de călugari, cu viață monahală de obște.

BIROUL DE COMUNICAȚII MASS-MEDIA AL EPISCOPIEI GIURGIULUI

 

07 Februarie 2017

Vizualizari: 538

Voteaza:

La Manastirea Comana se vor desfasura lucrarile Adunarii Eparhiale a Episcopiei Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE