Lacas de rugaciune la Colegiul Tehnic 'Mihail Sturza'

Inalt Preasfintitul Parinte Teofan a sfintit marti seara Capela “Sfintii Arhangheli” din incinta Colegiului Tehnic 'Mihail Sturza' din Iasi. Cu acest prilej a fost inaugurata si activitatea Centrului zonal 'Socola-Bucium' al Asociatiei Tinerilor Ortodocsi Romani (ATOR) din Iasi.

Membrii Asociatiei Tinerilor Ortodocsi Romani (ATOR) din Iasi au, de marti seara, un lacas de rugaciune. Slujba tarnosirii a fost oficiata de Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. In cuvantul de bun-venit, prof. Stefan Chichirau, directorul Colegiului Tehnic 'Mihail Sturza' din Iasi, a multumit Inalt Preasfintitului Teofan pentru ca venit sa binecuvinteze Capela “Sfintii Arhangheli”, amintind de proiectul derulat de scoala pe care o conduce in parteneriat cu ATOR, filiala Iasi. “Colegiul nostru a pus la dispozitie un sediu ATOR, filiala Iasi in Caminul C1 si un alt spatiu pentru capela aceasta”, a spus prof. Stefan Chichirau.

Ateliere de muzica, teatru, literatura, sport, dans sub indrumarea ATOR

Parintele Mitropolit Teofan si-a exprimat nadejdea ca sfantul lacas al Colegiului Tehnic 'Mihail Sturza' din Iasi va fi spatiu de liniste in care sa intre atat elevii, cat si profesorii, multumind conducerii colegiului pentru ca a oferit cele doua spatii. Arhipastorul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a amintit ca in cadrul conferintelor semestriale de toamna ale preotilor din cele 12 protopopiate ale Arhiepiscopiei Iasilor s-a discutat tema 'Biserica, spatiul bucuriei si al libertatii tinerilor'. Pornind de la acest titlu IPS Teofan a vorbit despre bucuria si libertatea pe care le pot dobandi, in Biserica, tinerii din zilele noastre. Prof. Stefan Chichirau, directorul Colegiului Tehnic 'Mihail Sturza' din Iasi, domnul Ioan Constantinescu, familia Adrian si Geta si Marcu au primit din partea IPS Parinte Mitropolit Teofan Distintia de Vrednicie “Stefan cel Mare si Sfant”. Iulia Vranceanu si Rodica Chiriac au primit cate o icoana cu Sfanta Parascheva. La final, Parintele Mitropolit Teofan a inaugurat activitatea Centrului zonal 'Socola-Bucium' al ATOR Iasi. Aici vor avea loc activitati diverse in care vor implicati tineri de la opt licee aflate in zona Bularga-Socola din Municipiul Iasi. Activitatea centrului se deruleaza sub indrumarea ATOR, filiala Iasi si a inceput din aceasta saptamana. S-au format ateliere (muzica, teatru, literatura, sport, dans, etc.), care se vor derula in spatiile puse la dispozitie de Colegiul Mihail Sturdza. La eveniment au participat numerosi elevi si profesori de la liceul amintit dar si de la alte unitati de invatamant din zona, cadre didactice si credinciosi. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro

11 Noiembrie 2010

Vizualizari: 540

Voteaza:

Lacas de rugaciune la Colegiul Tehnic 'Mihail Sturza' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE