Lamuriri privind paraclisul provizoriu de pe amplasamentul Catedralei Mantuirii Neamului

Avand in vedere organizarea de santier a Catedralei Mantuirii Neamului, precum si prezenta permanenta a unui numar mare de muncitori care vor lucra aici, Patriarhia Romana construieste, pe amplasamentul Catedralei, o bisericuta (paraclis) provizorie, pe structura metalica, cu urmatoarele dimensiuni: douazeci si cinci de metri lungime si sase metri latime.

In aceasta bisericuta (paraclis), cu hramul Invierea Domnului, se vor inalța zilnic rugaciuni catre Preamilostivul Dumnezeu, pentru ajutor in buna desfasurare a lucrarilor de construire a noii Catedrale.

Tot aici, se vor primi zilnic pomelnice pentru vii si morti, precum si donatii in bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului, eliberandu-se chitanta personalizata, iar numele va fi trecut in lista donatorilor pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului si va fi pomenit la slujbele din acest paraclis.

Atunci cand lucrarile de constructie a Catedralei Mantuirii Neamului se vor incheia, in locul altarului acestui paraclis provizoriu se va inalta o Sfanta Cruce, care va fi numita: Crucea Pelerinilor.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane
 

04 Aprilie 2011

Vizualizari: 571

Voteaza:

Lamuriri privind paraclisul provizoriu de pe amplasamentul Catedralei Mantuirii Neamului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE