Langa Cetatea de Scaun a fost descoperit un mormant din epoca bronzului


(ASIS) - In zona numita "Campul Santurilor", de la Cetatea de Scaun, o echipa de arheologi suceveni, coordonata de profesorul Ion Mares, de la Complexul Muzeal Bucovina, a descoperit un asezamant mortuar din epoca bronzului, avand 5.000 de ani vechime.

 

Specialistii spus ca descoperirea este unica prin constructia in sine pentru ca, pana acum, in aceasta parte a judetului nu exista o descoperire asemanatoare. Potrivit afirmatiilor profesorului Mares, mormantul a fost realizat acum 2.000 de ani inainte de Hristos si a aparut prin supravegherea arheologica a unei constructii particulare care se realizeaza pe o parcela care este sit arheologic.

"Proprietarul, Bogdan Maidaniuc, pe care noi il felicitam, ne-a chemat, am supravegheat si am descoperit acest mormant. Mai mult, proprietarul a fost de acord sa conserve si sa ramana in sit aceasta descoperire pe proprietatea lui", a povestit Ion Mares, care si-a exprimat bucuria pentru faptul ca, inca un monument istoric va fi rezervat. "Am desfacut capacul, adica partile de deasupra ale monumentului, si o sa sapam, o sa continuam investigatiile arheologice, pentru a descoperi ce contine acest mormant", a mai spus arheologul sucevean. Acesta a precizat ca descoperirea este importanta si prin faptul ca vine sa se adauge la putinele descoperiri din aceasta perioada si amplifica locuirea in aceasta parte a orasului, dintr-o perioada foarte veche, respectiv din epoca bronzului. (I.B.)

 

Sursa: Evenimentul.ro

.

10 Mai 2007

Vizualizari: 2364

Voteaza:

Langa Cetatea de Scaun a fost descoperit un mormant din epoca bronzului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE