Lansarea cartii 'Se intorc mortii acasa', la Biblioteca Nationala a Romaniei

Biblioteca Nationala a Romaniei si Editura Cartea Actuala 3C

va invita luni, 23 iunie 2014, la orele 14,

la o lansare de carte eveniment

SE INTORC MORTII ACASA

Asa si-a intitulat scriitorul Cornel Constantin Ciomazga noua sa carte.

Unul dintre cei mai importanti publicisti ai anilor ’90, intemeietor si director al unor publicatii si al primelor posturi de radio private din Romania, profesor la Facultatea de Jurnalistica, mentor al unor mari gazetari de astazi, Cornel Constantin Ciomazga se retragea prin anii 2000 in chiliile unor manastiri pentru a iesi de acolo cu o carte care avea sa sparga tiparele, devenind in foarte scurta vreme best-seller. De atunci si pana acum cartea sa LUCRAREA a fost declarata de mai multe ori "cel mai cautat roman romanesc postrevolutionar", tirajele epuizandu-se de fiecare data cu rapiditate. Timp de zece ani scriitorul a stat din nou retras prin sihastrii si locuri tainice, numai de el stiute, pentru ca acum sa revina, iata, cu o noua carte ce se anunta a fi cu mult mai ravasitoare decat cea dintai.

Un subiect "imprumutat tot din realitate", cum spune autorul, avand ca personaje principale un calau si victima sa.

Un fost tortionar comunist si cea mai opresata victima a lui se intalnesc dupa zeci de ani, fiecare cu viata sa terifianta, spre a trai impreuna o experienta “de legenda”. Incredibilul vazut de aproape, uneori chiar din interior, descris cadru cu cadru, intr-o formula literara neobisnuita, va face din cartea scriitorului Cornel Constantin Ciomazga nu doar un best-seller, ci istorie prin… istoria restituita astfel.

Asadar, pe 23 iunie, la orele 14, in sala Symposium a Bibliotecii Nationale a Romaniei, sunteti asteptati la un eveniment editorialistic si cultural de exceptie.

Invitati:

Academicianul Eugen Simion;

Preot Profesor Nicolae Bordasiu, supravietuitor al temnitelor comuniste, fost membru al Rugului Aprins si cunoscator al unuia dintre personaje;

Scriitorul Teolog Florin Caragiu, unul dintre cei mai buni deslusitori ai scrierilor lui Cornel Constantin Ciomazga;
si alti importanti oameni de cultura.

Momentul va fi precedat de un microconcert sustinut de un grup de maestri concertisti ai Ateneului Roman si de proiectia unui film-eseu, semnat de regizoarea Cristina Chirvasie.

.

17 Iunie 2014

Vizualizari: 472

Voteaza:

Lansarea cartii 'Se intorc mortii acasa', la Biblioteca Nationala a Romaniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE