Lansarea volumului 'Despre lucrarea virtutilor si lupta impotriva patimilor'

Editura si libraria Sophia va invita miercuri, 4 martie 2015, ora 18.00, la lansarea volumului "Despre lucrarea virtutilor si lupta impotriva patimilor" de Sfantul Nil Sinaitul.

Invitati:
Monahul Filotheu Balan
Adrian Tanasescu - Vlas

Sfîntul Nil Sinaitul, binecunoscut tuturor celor ce ­îndrăgesc literatura filocalică, este una dintre cele mai mari autorităţi ale Ortodoxiei, care a abordat, tîlcuit și lămurit în scrierile sale – dintotdeauna îndreptare de căpetenie pentru monahi – regulile vieţii ascetice şi lucrării lăuntrice. Puţini ştiu însă că el a scris şi o lucrare ­adresată cu precădere mirenilor, care vede acum pentru prima dată lumina tiparului în limba română. Plină de învăţă­tu­­­­­ri despre împlinirea virtuţilor şi de­spre lupta împotriva patimilor, aceasta reprezintă un adaos de mare trebuință la biblioteca ­oricărui creştin.

Care e starea apropiată de Dumnezeu ne învață David, zicînd: Aproape este Domnul de toţi cei zdrobiţi la inimă şi pe cei smeriţi cu duhul îi va mîntui (Ps. 33, 18), căci de nimic nu Se bucură Dumnezeu atît de mult ca de cugetul smerit, mai ales cînd omul are isprăvi care îi dau cu uşurință prilej să se mîndrească pînă la pierderea minților, însă rămîne smerit cu gîndul şi nu se înfumurează cu aducerea‑aminte de binele pe care l‑a făcut.
Sfîntul Nil Sinaitul


 

.
Pe aceeaşi temă

03 Martie 2015

Vizualizari: 234

Voteaza:

Lansarea volumului 'Despre lucrarea virtutilor si lupta impotriva patimilor' 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

virtutile patimile

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE