Lansarea volumului 'Stolnicul intre contemporani', la Muzeul National de Istorie a Romaniei

Muzeul National de Istorie a Romaniei, Primaria Orasului Otopeni in parteneriat cu Asociatiile Sanda si Virgil Candea si Renaşterea Obiceiurilor şi Tradiţiilor Româneşti va invita la lansarea volumului 'Stolnicul intre contemporani', de Virgil Candea. Evenimentul va avea loc luni, 10 noiembrie 2014, ora 17.00, in sala Lapidarium, Muzeul National de Istorie a Romaniei.

Am bucuria să vă invit la un eveniment editorial care este mai mult decât prezentarea unei cărţi ce ne aduce în climatul cultural şi diplomatic de la curtea Domnului Constantin Brâncoveanu şi ne vorbeşte de relaţia acestuia cu Stolnicul Cantacuzino.

Am considerat că odată cu subiectul deosebit pe care-l propune volumul, în cadrul Anului Brâncoveanu-2014, să fie şi un omagiu adus d-nului academician Virgil Cândea, la 7 ani de la trecerea la cele veșnice.

Neuitarea marilor personalităţi româneşti ce au adus contribuţii deosebite la cultura universală este datoria ce o avem fiecare dintre noi, ca români, de a o transmite din generaţie în generaţie.

TVR- Universul Credinţei a realizat un scurt film documentar care să ne aducă mai aproape de personalitatea dnului acad. Virgil Cândea, film ce va fi proiectat în cadrul evenimentului.

Vă aşteptăm cu emoţiile inerente unei întâlniri la care eforturile tuturor organizatorilor, susţinătorilor au fost deosebite.

Iuliana Mateescu
Preşedinte al Asociaţiei Renaşterea Obiceiurilor şi Tradiţiilor Româneşti

.

06 Noiembrie 2014

Vizualizari: 149

Voteaza:

Lansarea volumului 'Stolnicul intre contemporani', la Muzeul National de Istorie a Romaniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE