Liturghie arhiereasca la Biserica dintre Brazi din Sibiu

Inalt Preasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului a oficiat duminica, 31 martie, Sfanta Liturghie in Biserica “Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Sibiu, cunoscuta sub denumirea de “Biserica dintre Brazi”. Lacasul de cult, printre cele mai vechi din Sibiu, a fost neincapator in a doua duminica a Postului Mare, cand credinciosii au participat la slujba religioasa si s-au impartasit in numar mare cu Sfintele Taine.

In cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Laurentiu Sebastian Garneata a fost hirotonit preot pentru Parohia Dacia, protopopiatul Rupea, iar raspunsurile liturgice au fost date de o parte a grupului psaltic “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu, sub conducerea drd. Adrian Dobreanu.

La finalul slujbei, IPS Mitropolit Laurentiu le-a vorbit credinciosilor despre popasurile duhovnicesti din duminicile Postului Mare, a talcuit Evanghelia citita la Sfanta Liturghie si a facut apel catre credinciosi sa inmulteasca faptele bune in aceasta perioada duhovniceasca. Ierarhul le-a amintit celor prezenti de parteneriatul semnat recent de Arhiepiscopia Sibiului si Directia de Protectie a Copilului Sibiu, prin care, in bisericile sibiene se va face apel spre familiile binevoitoare pentru ca acestea sa preia spre ingrijire sau chiar adoptie copilasii abandonati in maternitate.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

01 Aprilie 2013

Vizualizari: 827

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la Biserica dintre Brazi din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE