Liturghie arhiereasca la biserica Sf. Ierarh Nicolae din cartierul constantean Coiciu

Vineri, 6 decembrie, cand Biserica Ortodoxa il cinsteste pe Sf. Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Tomisului va savarsi Sfanta Liturghie la biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din cartierul constantean Coiciu (Str. Razoare, nr. 68), incepand cu ora 8.45.

Sf. Nicolae este unul din cei mai indragiti sfinti ai Bisericii, praznuit in toata lumea crestina. A trait pe vremea imparatilor Diocletian si Maximian (284 – 305 d.Hr.) fiind inca din tinerete un adevarat „ucenic a lui Hristos”, iubind virtutea si ostenindu-se in slujirea aproapelui. A fost hirotonit preot, apoi episcop al cetatii Mira. A fost prigonit si intemnitat in timpul persecutiilor anti-crestine ordonate de imparatii romani.

Traditia pastreaza pomenirea unor fapte minunate savarsite de Sfantul Nicolae, printre care: a salvat de la moarte trei barbati condamnati fara vina de un oarecare slujbas imperial, aratandu-se acestuia in vis si spunandu-i despre nevinovatia acelora; a adus ajutor minunat unor familii sarace aflate pe punctul de a savarsi pacate pentru a-si castiga painea.

Din anul 1087, moastele sale se afla in orasul Bari din sudul Italiei. La romani, de ziua Sfantului Nicolae exista obiceiul impartirii de daruri copiilor, urmandu-se astfel exemplul darniciei si milosteniei sfantului.

Biroul de Comunicare

.

04 Decembrie 2013

Vizualizari: 174

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la biserica Sf. Ierarh Nicolae din cartierul constantean Coiciu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE