Liturghie arhiereasca la Manastirea Prodromita

Joi spre vineri, de la ora 24.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie la manastirea Prodromita (in apropierea orasului Harsova), cu prilejul serbarii hramului: Cinstirea Sfintei Icoane "Prodromita” de la Muntele Athos (12 iulie).

Credinciosii se vor putea inchina Lemnului Sfintei Cruci si moastelor sfintilor Ioan Botezatorul, Haralambie si Gheorghe, care vor fi aduse la manastire de joi seara pana vineri dimineata.

Totodata, IPS Teodosie va sfinti si o icoana, reproducere a Prodromitei, pictata la manastirea Prodromul.

Icoana Prodromita a fost pictata acum 150 de ani. Dorindu-si din tot sufletul ca si la schitul Prodromul sa fie o icoana facatoare de minuni, monahul Nifon si ucenicul sau Nectarie au venit din Sfantul Munte la Iasi unde au gasit un mester iconar, Nicolau Iordache, ce a respectat conditiile impuse: spovedanie, post si rugaciune. La un moment dat, dupa terminarea vesmintelor, mesterul iconar a intampinat dificultati la pictarea chipurilor, amanand lucrul pana a doua zi. Dimineata, dupa rugaciune, cand a vrut sa se apuce de lucru a gasit fetele pictate in mod desavarsit. De aceea se spune ca icoana nu a fost facuta de mana omeneasca. Marturia pictorului se afla la schitul Prodromul intr-un document datat 29 iunie 1863.

Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

.
Pe aceeaşi temă

10 Iulie 2013

Vizualizari: 1011

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la Manastirea Prodromita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE