Lucrarile Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Ramnicului

In Sala "Cozia" a Asezamantului Pastoral-Cultural "Sfantul Ierarh Calinic" din cadrul la Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, sub presedintia Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, joi, 14 februarie, s-a desfasurat sedinta anuala de lucru a Adunarii Eparhiale si ale Consiliului Eparhial, in care a fost analizata activitatea bisericeasca din cuprinsul eparhiei in anul 2012.

Deschiderea lucrarilor a fost precedata de savarsirea slujbei de Te Deum incepand cu orele 10.00 in Catedrala Arhiepiscopala "Sfantul Ierarh Nicolae" din Ramnicu Valcea. Slujba a fost oficiata de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, in prezenta Inaltpreasfintitului Arhiepiscop Gherasim si a membrilor Adunarii Eparhiale.

Lucrarile propriu-zise, prezidate de Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim s-au desfasurat in Sala de sedințe „Cozia” a Asezamantului Pastoral-Cultural "Sfantul Ierarh Calinic", din incinta Centrului Eparhial incepand cu orele 11.00. Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, presedintele Adunarii Eparhiale, a deschis sedinta, dupa care Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a adresat un cuvant de evaluare, in care a evidentiat pe scurt activitatea din anul 2012 si prioritatile pentru anul 2013. Dupa ce comisiile permanente ale Adunarii Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, Inaltul Ierarh a invitat presedintii comisiilor permanente sa prezinte referatele, dupa care s-a citit raportul general anual al Consiliului Eparhial.

In deplina concordanta cu proclamarea in Biserica Ortodoxa Romana, la initiativa Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, a anului 2013 ca "Anul omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena si a anului comemorativ al Parintelui Dumitru Staniloae in Patriarhia Romana”, membrii Adunarii Eparhiale si-au exprimat aprecierea pentru realizarile anului 2012, au propus o serie de obiective pentru solutionarea problemelor administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale eparhiei pentru anul 2013.

Mentionand faptul ca intalnirea aceasta reprezinta atat o analiza obiectiva a activitatii eparhiale din anul 2012, cat si o incurajare a lucrarii comune a slujitorilor si credinciosilor din aceasta zona, pentru propasirea Bisericii, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Gherasim a supus aprobarii plenului propunerile comisiilor si raportul general anual al Consiliului Eparhial, Adunarea Eparhiala aproband rapoartele comisiilor de specialitate.

Asa cum reiese din Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, Adunarea eparhiala este: "organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale eparhiei. Ea se compune din reprezentantii alesi ai clerului si ai credinciosilor, in proportie de o treime clerici si doua treimi mireni, cu un mandat de 4 ani, numarul total al membrilor fiind de 30".

Sursa: arhiram.ro

.

15 Februarie 2013

Vizualizari: 154

Voteaza:

Lucrarile Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

arhiepiscopia ramnicului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE