Lucrarile comune ale Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei si Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei


Lucrarile comune ale Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei si Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei

Joi, 22 ianuarie 2009, sub presedintia Preafericitului Parinte Daniel, Arhiepiscop al Bucurestilor, Mitropolit al Munteniei si Dobrogei si Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, se vor desfasura lucrarile Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, intrunit la Resedinta Patriarhala. Pe ordinea de zi de vor afla, cu prioritate, definitivarea textelor liturgice ale sfintilor dobrogeni: Sfantul Ierarh Bretanion, Sfantul Ierarh Teotim, Sfintii Martiri Epictet si Astion, Sfintii Martiri Zotic, Atal, Camasie si Filip de la Niculitel si Sfintii Cuviosi Ioan Casian si Gherman, precum si definitivarea textului Acatistului Sfantului Dionisie Exiguul cel Smerit.

Membrii Sinodului Mitropolitan vor dezbate si proiectul "Ghidului pentru examenul de capacitate preoteasca" si alte aspecte legate de viata pastoral-misionara si administrativ-bisericeasca a parohiilor si manastirilor din cuprinsul Mitropoliei Munteniei si Dobrogei.

In cadrul acestei sedinte, un moment important, la care vor participa si membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, il constituie evaluarea stadiului lucrarilor la albumul "Domnitorii si ierarhii Tarii Romanesti. Ctitoriile si mormintele lor".

Lucrarea va fi editata de cele doua mitropolii in cursul acestui an, cu prilejul sarbatoririi a 650 de ani de la recunoasterea intemeierii Mitropoliei Tarii Romanesti, la anul 1359.

Vineri, 23 ianuarie a.c., membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei si ai celui al Mitropoliei Olteniei vor participa la momentul aniversar dedicat implinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane, moment care va avea loc la Catedrala Patriarhala si Palatul Patriarhiei.

Sursa: Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Bucurestilor

.

21 Ianuarie 2009

Vizualizari: 283

Voteaza:

Lucrarile comune ale Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei si Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE