Manastirea Cernica are un nou staret

Manastirea Cernica, vestita lavra de cultura si spiritualitate de la marginea Bucurestiului, care a dat Ortodoxiei sfinti precum Sfantul Cuv. Gheorghe sau Sfantul Cuv. Calinic, are, incepand de ieri, 1 iunie, un nou staret in persoana parintelui protosinghel Maxim Badoiu.

Duminica, 30 mai, Preasfintitul Varsanufie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, alaturi de care s-au aflat arhimandritul Timotei Aioanei, mare eclesiarh al Catedralei patriarhale si exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor, precum si alti stareti si monahi, l-a instalat pe noul staret, in prezenta soborului Manastirii Cernica, informeaza „Ziarul Lumina”.

Parintele protosinghel Maxim Badoiu s-a nascut in 9 noiembrie 1953, in satul Cotesti, comuna Godeni, jud.

Arges. In anul 1988, a absolvit Seminarul teologic din Bucuresti, iar in anul 2003 a absolvit Facultatea de Teologie din Targoviste. A intrat in monahism in 8 decembrie 1984, in obstea Manastirii Cernica si a fost hirotonit intru preot pe 28 ianuarie 1990. Intre anii 1990 si 1992, a fost staret al Schitului 'Ciocanu', din comuna Boghe de Jos, judetul Arges, iar in anul 1993 a fost hirotonit intru protosinghel de catre Inaltpreasfintitul Vasile, arhiepiscopul Targovistei. Timp de 17 ani a fost staret al Manastirii Pestera Ialomitei, din judetul Dambovita, dupa care a fost, timp de cateva luni, preot slujitor la Manastirea Bogdana, judetul Suceava. Incepand cu 1 septembrie 2009, a revenit in obstea Manastirii Cernica, functionand ca administrator la Centrul social cultural 'Sfantul Calinic de la Cernica'.

Ca staret, si-a propus intensificarea vietii duhovnicesti a manastirii, dar si reorganizarea activitatii administrativ-gospodaresti. Un prim proiect administrativ vizeaza finalizarea lucrarilor de reconstructie in forma initiala a Bisericii 'Sfantul Ier. Nicolae din Ostrov' si refacerea acoperisului Bisericii 'Sfantul Gheorghe'.

Sursa:basilica.ro

.

02 Iunie 2010

Vizualizari: 1162

Voteaza:

Manastirea Cernica are un nou staret 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE