Manastirea Piatra Craiului, in sarbatoare

Singurul asezamant monahal din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, aflat sub ocrotirea Sfantului Ioan Iacob Hozevitul Romanul, Manastirea de la Piatra Craiului, si-a sarbatorit patronul spiritual marti, 5 august 2014, in prezenta Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

Urmarea lui Hristos prin nevointa si asceza
Ierarhul a slujit Sfanta Liturghie pe altarul de vara al manastirii, inconjurat de un sobor de 20 de preoti si diaconi, din care a facut parte si exarhul Manastirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru.

Parintele Mitropolit a tinut celor prezenti un cuvant de invatatura in care a vorbit despre urmarea lui Hristos prin nevointa si asceza, pornind de la exemplul Sfantului Ioan Iacob de la Neamt.

„Cel ce vrea sa-L urmeze pe Hristos pentru a deveni fiu al Lui Dumnezeu, nascandu-se din Duh, mai intai de toate, trebuie sa suporte, cu bunavoie si cu rabdare, toate relele ce-l incearca, ca de pilda bolile trupesti, infruntarile si uneltirile ce vin de la oameni, calomniile nevazutilor vrasmasi. Providenta Divina care randuieste toate lucrurile cu intelepciune, in vederea binelui, ingaduie asemenea incercari provocate de diverse nenorociri ca sa ii vadeasca pe cei ce-L iubesc sincer pe Dumnezeu”, a spus Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.



Moaste ale Sfantului Ioan Rusul, la Manastirea Piatra Craiului

Sarbatoarea hramului din acest an a fost marcata si prin prezenta moastelor Sfantului Ioan Rusul de la Manastirea „Acoperamantul Maicii Domnului” din localitatea clujeana Floresti, care au fost aduse la Manastirea Piatra Craiului luni dupa-masa, de o delegatie condusa de parintele duhovnic Visarion Pasca. Racla cu sfintele moaste a fost intampinata de obstea manastirii si de credinciosi la ora 16. Pelerinii veniti au asistat in continuare la slujba Privegherii oficiata de IPS Andrei, Mitropolitul Clujului. Au participat credinciosi din Cluj, Salaj si Bihor, precum si oficialitati din judetele Cluj si Salaj.

Dupa Sfanta Liturghie Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a vizitat parohiile Poieni si Huedin I, unde a stat de vorba cu preotii parohi de aici si le-a dat sfaturi cu privire la lucrarile de constructie ce se desfasoara in cele doua parohii.

Manastirea “Sfantul Ioan Iacob Hozevitul”, este situata pe raza localitatii Bucea, in dreptul Popasului Piatra Craiului, la jumatatea distantei dintre Cluj si Oradea. Asezamantul monahal a fost infiintat in anul 1995, cu binecuvantarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.


Autor: Andreea Paglesan

Sursa: radiorenasterea.ro

.

06 August 2014

Vizualizari: 757

Voteaza:

Manastirea Piatra Craiului, in sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE