Mandrul florilor - vernisaj de icoane pe lemn, expozitie de documente si premiera teatrala religioasa

Mândrul florilor - vernisaj de icoane pe lemn, expoziţie de documente şi premieră teatrală religioasă: Marţi, 20 octombrie 2015, ora 17.00, ŞCOALA GIMNAZIALĂ „Maica Domnului” (cu sediul în strada I. Maiorescu nr. 32) din Sectorul II Bucureşti.

Avem onoarea să vă invităm la o nouă expoziţie de icoane pe lemn a Departopii şi tineret al bisericii Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti, din seria "Prietenii Ateneului Sfântului Pantelimon", la Şcoala Gimnazială Maica Domnului din București.

În cadrul acestui eveniment va avea loc premiera piesei de teatru LUMINA SFÂNTULUI ANDREI jucată de elevii clasei a III-a A sub coordonarea doamnei învăţător Ignat Daniela, după un text alcătuit de pr. Bogdan-Aurel Teleanu.

Piesa de teatru Lumina Sfântului Andrei este un tribut adus părintelui Petru Gh. Savin, iniţiatorul Departamentului pentru copii şi tineret „Ateneul Sfântului Pantelimon”, din a cărui dramaturgie, mai ales în ceea ce priveşte dialogurile realizate în stilul în care se vorbea odinioară la sat, autorul acestei noi piese de teatru s-a inspirat foarte mult.
Întrucât anul 2015 reprezintă "Anul omagial parohial al Aşezământului cultural-duhovnicesc Ateneul Sfântului Pantelimon” şi "Anul comemorativ al Părintelui Petru Gh. Savin", Departamentul pentru copii şi tineret ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON a mai pregătit cu această ocazie şi expoziţia intitulată Slujire și misiune la biserica Sf. Pantelimon - Foișorul de Foc în epoca Ciumei Roșii (Biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti în analele C.N.S.A.S.). Preoţii Petru Gh. Savin şi Gheorghe Popescu Colibaşi cu scopul de a aşeza chipul celor doi preoţi la loc de cinste, alături de ceilalţi preoţi ai bisericii Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti care au avut de suferit de pe urma instaurării în România a regimului comunist, cumplitul flagel ateist al omenirii supranumit "Ciuma Roşie".

Prin organizarea celor două expoziţii şi punerea în scenă a unei piese de teatru religios sub titlul “Mândrul florilor”, atât şcoala Maica Domnului, cât şi biserica Sfântul Pantelimon doresc să pună în valoare parteneriatul intitulat Biserica, prietena școlii mele. “Mândrul florilor” este titlul uneia din poveştile culese din popor şi publicată în volumul cu acelaşi nume de către acest “Creangă de după Ion Creangă”, după cum poate fi supranumit fără teama de a greşi părintele Petru Gh. Savin.

Facem precizarea că încă de la reînfinţarea sa (2008), din Departamentul pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon au făcut parte numeroşi elevi ai Şcolii Gimnaziale Maica Domnului din București.

Vă aşteptăm cu drag!
Biroul de presă
al Departamentului pentru copii şi tineret Ateneul Sfântului Pantelimon

contact Pr. Dr. BOGDAN-AUREL TELEANU
tel. 0723237318

19 Octombrie 2015

Vizualizari: 137

Voteaza:

Mandrul florilor - vernisaj de icoane pe lemn, expozitie de documente si premiera teatrala religioasa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE