Manifestare cultural-spirituala la Deva dedicata artei iconografice si muzicale bizantine

In perioada 2-4 aprilie 2012 se va desfasura la Deva, sub patronajul Episcopiei Devei si Hunedoarei si al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a IV-a editie a simpozionului cultural Zilele Icoanei, eveniment organizat cu sprijinul mai multor institutii culturale devene, precum Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane, Teatrul de Arta, Colegiul National „Decebal” si Liceul de Muzica si Arte Plastice „Sigismund Toduta”.

Manifestarile vor debuta luni, 2 aprilie, orele 800, cu savarsirea, la Catedrala Episcopala „Sf. Ierarh Nicolae” din Deva, a Sfintei Liturghii a Darurilor; raspunsurile vor fi date de grupul psaltic „Sf. Ioan Damaschin” din Cluj-Napoca. Apoi, timp de trei zile, orasul Deva va gazdui expozitii, vernisaje, conferinte, „workshop”-uri (ateliere de lucru) si concerte de muzica psaltica, potrivit programului anexat la prezenta circulara.

In cadrul acestor intalniri, pictori, muzicieni, arhitecti, muzicologi, fotografi si profesori cu experienta din mediul universitar clujean si din invatamantul preuniversitar local de specialitate vor prezenta publicului hunedorean o parte din comorile de altadata ale Bizantului.

Sursa: episcopiadevei.ro

.

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 160

Voteaza:

Manifestare cultural-spirituala la Deva dedicata artei iconografice si muzicale bizantine 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE