Manifestare romaneasca la Centrul Pastoral-Misionar si Cultural 'Sfantul Vasile cel Mare' de la Budapesta

In Duminica a V-a dupa Pasti, a Femeii Samarinence, Preasfintitul Parinte Episcop Siluan s-a aflat in mijlocul comunitatii romanesti din Budapesta. Aici a slujit Sfanta Liturghie Arhiereasca in fruntea unui sobor format din cei doi preoti romani care pastoresc aceasta comunitate: Parintele Protopop Marius Maghiaru si Parintele Singhel David Pop si a participat apoi, alaturi de multi romani, la un festival gastronomic dedicat bucatelor traditionale romanesti, organizat de catre Parintele David Pop si Centrul Pastoral-Misionar si Cultural „Sfantul Vasile cel Mare”, din Budapesta.

A fost prima manifestare vizand arta culinara, organizata de acest centru si ea a fost onorata de prezenta Doamnei Ambasador Irina Comaroschi, a Domnului Consul Marin Ursut si a altor reprezentanti ai Ambasadei Romaniei in Republica Ungara, informeaza Biroul de Presa al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria.

Manifestarea de la Budapesta a fost o reusita, apreciata de catre toti participantii, care a demonstrat inca o data cat de importanta este Biserica, chiar si in diaspora sau in tarile din jurul granitelor Romaniei, ea fiind de foarte multe ori singura institutie care reuseste sa ii adune la un loc pe romani, contribuind nu doar la o viata normala din punct de vedere spiritual, dar si la mentinerea sentimentului de identitate nationala romaneasca.

Sursa: basilica.

ro

.

03 Mai 2010

Vizualizari: 285

Voteaza:

Manifestare romaneasca la Centrul Pastoral-Misionar si Cultural 'Sfantul Vasile cel Mare' de la Budapesta 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • viorel iriPostat la 2010-05-03 09:21

    O zi deosebita, ín care inimile celor prezentzi au batut ín acelasi ritm...Vorbindu-ti limba ,urmandu-ti credinta si ínconjurat de traditiile neamului nostru romanesc....nu ai cum sa nu te simti ca acasa ! Multumim organizatorilor...pentru aceasta zi speciala si speram ...cu asta sa ne ínvechim si cu alta sa ne ínnoim ! Doamne ajutá !

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE