Manifestari cultural-religioase la Seminarul Teologic din Craiova

Seminarul Teologic "Sfantul Grigorie Teologul” din Craiova a organizat saptamana aceasta o serie de manifestari cultural-religioase, prilejuite de sfarsitul anului scolar. La una dintre acestea a fost prezent si Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, care a prezentat elevilor seminaristi si profesorilor o prelegere cu tema "Gravitatea pacatului desfranarii.”

Dupa ce a gazduit la inceputul saptamanii Festivalul oratoric pentru elevi “Sfantul Ioan Gura de Aur” si festivitatea de premiere a concursului “Icoana - fereastra spre cer”, Seminarul Teologic Ortodox “Sfantul Grigorie Teologul” din Craiova a continuat seria de activitati catehetice si educationale adresate elevilor seminaristi. Astfel, miercuri, 19 iunie, s-a desfasurat concursul “Lecturi patristice”, dedicat vietii si personalitatii Sfantului Ioan Gura de Aur, care a avut ca obiectiv familiarizarea, receptarea si valorizarea operei Sfantului Ioan Gura de Aur, cel mai mare orator al crestinatatii ortodoxe. “Ne bucuram ca elevii au participat in numar destul de mare la acest concurs, s-au pregatit, au studiat, avand ca bibliografie in special Cuvantarile de Lauda ale Sfantului Ioan Gura de Aur, care sunt capodopere ale genului patristic”, a precizat parintele profesor Cristin Sperlea.

Evenimentele au continuat joi, 20 iunie, cu serbari care s-au desfasurat la nivelul claselor scolare si lansarea Revistei elevilor clasei a IX-a  “Intampinari”, sub coordonarea parintelui professor Cristin Sperlea, avand ca redactor - sef pe elevul Muscalu Victor. Manifestarea prinicpala a zilei a avut loc de la ora 11.00, cand, Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, a sustinut in fata elevilor seminaristi si a profesorilor, conferinta pe tema “Gravitatea pacatului desfranarii in viata tinerilor”. Cu acest prilej, PS Nicodim a subliniat necesitatea imperioasa ca oamenii, cu atat mai mult clericii si dascalii, sa aiba o viata morala curata, in accord cu invatatura crestin ortodoxa. In caz contrar, a precizat Preasfintia Sa, "va avea de suferit nu numai viata noastra personala, ci vor fi afectati si cei pentru care noi trebuie sa fim modele”.

Gabriela Popescu

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

21 Iunie 2013

Vizualizari: 266

Voteaza:

Manifestari cultural-religioase la Seminarul Teologic din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE