Manifestari dedicate Sfintilor Trei Ierarhi la Caransebes

In ajunul praznuirii Sfintilor Trei Ierarhi, in sala de festifitati „Episcop Elie Miron cristea” a Episcopiei Caransebesului, va avea loc o manifestare spiritual culturala, dedicata patronilor invatamantuilui teologic, in organizarea Seminarului Teologic ”Episcop Ioan Popasu” din Caransebes. In prezenta Preasfintitului Parinte Episcop Lucian al Caransebesului, a preotilor profesori, dar si a credinciosilor, incepand cu orele 18.00, elevii seminaristi vor prezenta lecturi din operele Sfintilor Trei Ierarhi, scurte dizertatii despre viata si activitatea sfintilor, iar in incheiere corul Seminarului Teologic, condus de preotul prof. Laurentiu Iacob va sustine un recital de cantari din slujba Sf. Trei Ierarhi.

In ziua praznicului, la catedrala episcopala din Caransebes, incepand cu orele 9.30 se va oficia Sf. Liturghie arhiereasca de catre Chiriarhul locului alaturi de un sobor de preoti si diaconi, dascali ai scolilor teologice din Caransebes. Raspunsurile la strana vor fi date de catre elevi seminaristi studenti si studenti teologi sub coordonarea preotului prof. Laurentiu Iacob, cadru didactic de specialitate la cele doua institutii de invatamant teologic din Caransebes.

„Pentru Eparhia noastra, scolile teologice reprezinta un reper duhovnicesc in viata multor generatii de elevi si studenti. Aceste manifestari dedicate patronilor invatamantului teologic, nu fac altceva decat sa ne readuca in atentie modelele de viata, traire si activitate misionara, dar si didactica pe care si noi trebuie sa le implinim asemenea sfintilor ierarhi pe care ii cinstim.” ne-a declarat parintele Daniel Alic, consilier cultural si dascal la Facultatea de Teologie din Caransebes.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

28 Ianuarie 2011

Vizualizari: 395

Voteaza:

Manifestari dedicate Sfintilor Trei Ierarhi la Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE