Manifestari prilejuite de intronizarea mitropolitului Visarion Puiu

La Roman si Pascani s-au desfasurat, in perioada 26-28 februarie 2010, Zilele Mitropolit Visarion Puiu, editia a XIV-a. Anul acesta se implinesc 75 de ani de la intronizarea mitropolitului Visarion Puiu in Scaunul Mitropoliei Bucovinei si 70 de ani de la retragerea sa. Manifestarile dedicate marelui ierarh al Bisericii noastre, care au debutat vineri in Sala de festivitati a Protoieriei Roman, au fost precedate de un vernisaj-expozitie fotodocumentara Visarion Puiu. Apoi, in Sala Unirii a Muzeului de Istorie din Roman a avut loc sesiunea de comunicari stiintifice: „Mitropolitul Visarion Puiu - 75 de ani de la inscaunarea ca mitropolit al Bucovinei“. Cele 24 de comunicari stiintifice prezentate au fost clasate pe doua sectiuni: „Cultura si spiritualitate“ si „In memoriam: Visarion Puiu“.

Dupa ora 15:00 a avut loc lansarea revistei „Valori perene“, a Asociatiei „Visarion Puiu“, in care sunt publicate cercetarile si noutatile legate de Visarion Puiu, din arhive, biblioteci si alte surse.

Sambata, la Biserica „Precista Mare“ din Roman a avut loc o slujba de pomenire in memoria marelui ierarh, dupa care invitatii s-au indreptat catre municipiul Pascani, unde s-a oficiat, de asemenea, o slujba de parastas la troita din Fantanele.

Manifestarile dedicate mitropolitului Visarion Puiu s-au incheiat ieri, la Biserica „Sf. Arhangheli“ din Roman, dupa savarsirea Sfintei Liturghii de catre PS Ioachim Bacauanul.

Sursa: mmb.ro

.

01 Martie 2010

Vizualizari: 207

Voteaza:

Manifestari prilejuite de intronizarea mitropolitului Visarion Puiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE