Manifestari religioase in cinstea Sfantului Ioan cel Nou

Biserica noastra sarbatoreste marti, 24 iunie 2014, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul si Aducerea moastelor Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava.

Cu acest prilej, la Catedrala arhiepiscopala din Suceava, unde se afla moastele Sfantului Ioan cel Nou, vor avea loc o serie de manifestari religioase prilejuite de acest eveniment.

In dimineata zilei de luni, 23 iunie 2014, moastele Sfantului Ioan cel Nou, Ocrotitorul Sucevei, vor fi scoase in procesiune si vor fi depuse in baldachinul din incinta Centrului eparhial Suceava. Vor urma citirea acatistului Sfantului Ioan cel Nou in Catedrala arhiepiscopala, slujba Ceasurilor si Sfanta Liturghie. Luni seara, de la ora 18:00, pe o scena amenajata in curtea Catedralei arhiepiscopale din Suceava, care va imbraca straie de sarbatoare, se va sluji Privegherea in cinstea Sfantului Ioan Botezatorul si Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava. Marti, 24 iunie, de la ora 6:00, se vor oficia Taina Sfantului Maslu si Agheasma mica, care vor fi urmate de slujba Acatistului Sfantului Ioan Botezatorul si Acatistului Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava. Sfanta Liturghie va fi savarsita de Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, si va fi urmata de pelerinajul cu moastele Sfantului Ioan cel Nou pe traseul: Catedrala arhiepiscopala din Suceava - Biserica „Invierea Domnului“ - Biserica „Sfantul Ioan Botezatorul“ - Biserica „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe“ Mirauti - Biserica „Sfantul Dumitru“ - Biserica „Sfantul Ierarh Nicolae“ - Catedrala „Nasterea Domnului“ - Biserica „Nasterea Maicii Domnului“ - Catedrala arhiepiscopala din Suceava. Dupa cum ne-a relatat pr. Dragos Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, la sarbatoarea inchinata Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava sunt asteptati atat pelerini din Moldova si Bucovina, cat si din Maramures. Oamenii vor participa la sfintele slujbe si se vor inchina la racla in care se afla de mai bine de sase veacuri moastele Ocrotitorului Sucevei.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

21 Iunie 2014

Vizualizari: 844

Voteaza:

Manifestari religioase in cinstea Sfantului Ioan cel Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE