Manifestari religioase la sarbatoarea 'Inchinarea cinstitului lant al Sfantului Ap. Petru'

Pomenirea minunii „inchinarii” cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru a ocazionat in ziua de 16 ianuarie a acestui an numeroase manifestari liturgice, catehetice si filantropice. Acestea i-au vizat in mod special pe cei aflati in detentie din cadrul celor trei penitenciare care se afla pe teritoriul eparhiei noastre, din municipiile Galati si Braila, impreuna cu Centrul pentru minori si tineri de la Tichilesti.

In acest sens, la initiativa si cu binecuvantarea IPS Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, sectorul Social-Misionar al eparhiei, in colaborare cu conducerea penitenciarelor respective, a organizat cu ocazia acestei sarbatori, programe pastoral-misionare si social-filantropice, care s-au desfasurat simultan in capelele penitenciarelo mentinate.

La unitatea de maxima siguranta din Galati, programul condus de preotul delegatul eparhial, pc pr. protoiereu Eugen Buruiana, a debutat cu citirea vietii si a acatistului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, continuand cu lecturarea biblica a momentului in care s-a savarsit minunea „inchinarii” cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru.

Manifestari asemanatoare s-au desfasurat si la penitenciarul din Braila, delegat fiind consilierul sectorului social-misionar al Arhiepiscopiei, pr. Ionel Rotaru. Detinutii prezenti la manifestari au primit din partea parohiilor implicate in acest program daruri, constand in iconite, carti de rugaciune si pachete de alimente.

In cadrul unitatii de detentie pentru minori Tichilesti, ziua pomenirii acestei minuni a debutat cu oficierea in capela a sfintei si dumnezeiestii Liturghii, delegat al arhiepiscopiei fiind pc. pr. protoiereu Gheorghe Marinescu.

Preotii si credinciosii din parohiile Tichilesti, Chiscani si Tibanesti, prezenti la aceasta manifestare, au oferit de asemenea, pachete cu cele de trebuinta persoanelor private de libertate. In cuvantul de invatatura adresat participantilor au fost abordate teme cum ar fi: insemnatatea si sensurile libertatii, importanta iubirii si a valorilor din cadrul familiei crestine si al comunitatii, transmitand totodata si mesajul de binecuvantare al ierarhului, IPS Arhiepiscop Casian.

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care s-au implicat in cadrul manifestarilor prilejuite de acest eveniment, indeosebi pc. pr. capelani care activeaza in cele trei unitati de detentie.

Sursa:edj.ro

.

17 Ianuarie 2010

Vizualizari: 235

Voteaza:

Manifestari religioase la sarbatoarea 'Inchinarea cinstitului lant al Sfantului Ap. Petru' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE