Manifestari religios-culturale inchinate praznicului Nasterii Domnului in Arhiepiscopia Ramnicului

In perioada 14-19 decembrie 2010 in Arhiepiscopia Ramnicului vor avea loc mai multe manifestari religios-culturale inchinate marelui praznic al Nasterii Domnului. Aceste manifestari se vor desfașura dupa urmatorul program:

- Marți, 14 decembrie, de la orele 16,00, in Sala de festivitați a Complexului Spiritual-Cultural Sfantul Antim Ivireanul din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, Serbarea de Craciun a Gradinitei Nr.1 a Bisericii „Toti Sfintii” din Ramnicu Valcea.

- Miercuri, 15 decembrie, Preasfintitul Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului va insoti Ansamblul „Dor” al Casei de Cultura „Dragos Vranceanu” la Bucuresti unde grupul de colindatori va sustine un Concert de colinde la Palatul Patriarhiei in prezenta Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, iar apoi la Parlamentul Romaniei cu prilejul lansarii albumului „Cetatile credintei” ce prezinta manastiri si schituri din Arhiepiscopia Ramnicului, aparut la Editura Proema cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, la initiativa Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul.

- Miercuri, 15 decembrie 2010, de la orele 18,00, la Filarmonica de Stat „Ion Dumitrescu” din Ramnicu Valcea va avea loc un Concert de colinde sustinut de catre Corul Seminarului si grupuri de colindatori de la manastirile din cadrul eparhiei. Manifestarea este organizata cu prilejul aniversarii a 20 de ani de la reinfiintarea Seminarului Teologic „Sfantul Nicolae” din Valcea si 40 de ani de arhierie ai Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim.

- Joi, 16 decembrie, incepand cu orele 16,30, are loc in Sala de festivitati a Complexului Spiritual-Cultural „Sfantul Antim Ivireanul” din Ramnicu Valcea Vernisajul expozitiei de icoane organizat de catre Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea si Arhiepiscopia Ramnicului.

- Vineri, 17 decembrie, de la orele 16,30, Sala de festivitati a Complexului Spiritual-Cultural „Sfantul Antim Ivireanul” din Ramnicu Valcea, are loc Festivalul interjudetean de colinde si obiceiuri de Craciun si Anul Nou „Din Mosi–Stramosi” la care participa grupuri de colindatori din judetele: Arges, Alba, Hunedoara, Caras-Severin si Valcea. Evenimentul este organizat de catre Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea cu sprijinul Arhiepiscopiei Ramnicului, Consiliului Judetean Valcea, Primariei Municipiului Ramnicu Valcea si Grupului Scolar Forestier Valcea.

- Sambata, 18 decembrie, de la orele 14,00, tot in Sala de festivitati a Complexului Spiritual-Cultural „Sfantul Antim Ivireanul” din Ramnicu Valcea are loc a II-a editie a Festivalului de colinde, datini si obiceiuri de iarna „Praznic luminos”, la care participa grupuri de copii de la parohii din protoieriile Horezu, Valcea si Dragasani. Evenimentul este organizat de catre Biroul de Catehizare a Tineretului din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Ramnicului in parteneriat cu Organizatia World Vision Romania.

- Sambata, 18 decembrie, incepand cu orele 17,00, dupa slujba Vecerniei cu Litie, in Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Ierarh Nicolae” din Ramnicu Valcea, va avea loc un Concert de colinde sustinut de Corala "Sfantul Ierarh Calinic" a Protoieriei Ramnicu Valcea.

- Duminica, 19 decembrie, incepand cu orele 17,00, dupa slujba Vecerniei cu Litie, in Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Ierarh Nicolae” din Ramnicu Valcea, va avea loc un Concert de colinde sustinut de Corala Catedralei Arhiepiscopale.

Sursa: arhiram.ro

15 Decembrie 2010

Vizualizari: 318

Voteaza:

Manifestari religios-culturale inchinate praznicului Nasterii Domnului in Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE