Manifestarile religioase in cinstea Sfantului Ioan cel Nou

Pelerini din toata tara sunt asteptati si anul acesta sa participe la hramul Catedralei arhiepiscopale din Suceava, care adaposteste moastele Sfantului Ioan cel Nou. Programul liturgic dedicat acestei duble sarbatori, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul si Aducerea moastelor Sfantului Ioan cel Nou, va incepe maine dimineata si se va incheia vineri, cu procesiunea cu racla Sfantului, pe strazile din Suceava.

Manifestarile religioase in cinstea Sfantului Ioan cel Nou vor incepe maine dimineata la ora 5:30, cand sfintele moaste vor fi scoase din Catedrala arhiepiscopala de un sobor de preoti pentru a fi asezate intr-un baldachin din curtea sfantului lacas. Vor urma citirea Acatistului Sfantului Ioan cel Nou in Catedrala arhiepiscopala, slujba Ceasurilor si Sfanta Liturghie. Maine seara de la ora 18:00, pe o scena amenajata in curtea Catedralei arhiepiscopale din Suceava, Inalt Preasfintitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, va savarsi slujba Privegherii in cinstea Sfantului Ioan Botezatorul si Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava. Vineri, 24 iunie, de la ora 6:00 se vor oficia Taina Sfantului Maslu si Agheazma mica, care vor fi urmate de slujba Acatistului Sfantului Ioan Botezatorul si Acatistului Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava.

Pelerinaj prin dreptul bisericilor sucevene

La ora 9:00, Sfanta Liturghie va fi savarsita de IPS Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, si IPS Pimen. Dupa Sfanta Liturghie urmeaza pelerinajul cu moastele Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava pe urmatorul traseu: Catedrala arhiepiscopala din Suceava - Biserica „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe“ - Mirauti - Biserica „Sfantul Dumitru“ - Biserica „Sfantul Ierarh Nicolae“ - Catedrala „Nasterea Domnului“ - Biserica „Nasterea Maicii Domnului“ - Catedrala arhiepiscopala din Suceava.

„Cea mai veche dintre zilele de cinstire a slavitului Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava este 24 iunie. Aceasta sarbatoare este amintita inca de la mutarea sfintelor moaste din Biserica Mirautilor la anul 1589 in Manastirea «Sfantul Ioan» (ctitoria lui Bogdan al III-lea si Stefanita-Voda). Mucenicul lui Hristos, Ioan, este puternic mijlocitor la Dumnezeu si ajutator al celor ce alearga la sprijinul sau. Atat in trecut, cat si astazi se petrec nenumarate minuni, astfel incat evlavia credinciosilor fata de Sfantul Ioan cel Nou nu are margini. Mii de credinciosi din Suceava si din alte colturi ale tarii sunt asteptati sa participe la hramul traditional al Catedralei «Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava»“, a declarat pr. Dragos Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. (Constantin Ciofu)

Sursa:mmb.ro
 

22 Iunie 2011

Vizualizari: 529

Voteaza:

Manifestarile religioase in cinstea Sfantului Ioan cel Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE