Marsul Tacerii la Iasi


1 Iunie si pentru copiii ucisi prin avort!

Fundatia Solidaritate si Speranta - Centrul InfoAdolescent si Biserica Nasterea Domnului - Spitalul clinic Cuza Voda Iasi va invita de 1 Iunie 2006, la Marsul Vietii, un mars al tacerii si rugaciunii, in semn de comemorare a copiilor avortati in Romania si de protest fata de ignoranta cu care este privit in Romania statutul copilului nenascut.

Marsul se va desfasura intre orele 17-19, pe traseul Piata Palatului Culturii - Moldova Mall - corpul C7 al Maternitatii Cuza Voda (clinica unde se efectueaza avorturi) - Catedrala Mitropolitana Ortodoxa.

Scopul acestei manifestari il constituie reafirmarea valorilor crestine referitoare la sacralitatea vietii, crearea unor premize pentru introducerea obligativitatii informarii si consilierii femeii inainte de realizarea unui avort si sensibilizarea populatiei cu privire la situatia avorturilor in Romania si la riscurile de natura medicala, psihologica si spirituala implicite acestui fenomen.

Considerand ca fiecare dintre noi ar trebui sa-si puna problema promovarii dreptului la viata al copilului nenascut, organizatorii sunt convinsi ca ziua de 1 Iunie, ca Zi Internationala a Copilului, ar trebui sa-i ia in considerare si pe cei care au fost conceputi, dar carora li se refuza sansa sa se nasca. In acest sens, marsul are si semnificatia unui eveniment comemorativ.

Intre anii 1990 - 2005, numai in Iasi, conform statisticilor oficiale, au fost efectuate cca. 330.000 de avorturi, ceea ce inseamna aproape echivalentul populatiei municipiului Iasi.

Datele ultimului recensamant al populatiei din 2002 au aratat efectele pe termen lung ale unei politici sociale pro-avortioniste: scaderea demografica a populatiei cu cca. 1,1 mil. de locuitori in 10 ani, cresterea ratei de imbatranire demografica, diminuarea numarului de copii pe familie (preponderent 1 copil/familie in 2002 fata de 2-3 copii in 1992), etc. Aceasta adevarata "cultura a mortii" nu poate avea decat efecte dezastruoase asupra viitorului societatii romanesti.

Marsul se desfasoara cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si al Bucovinei si este organizat in parteneriat cu Protopopiatul I si II Iasi, cu colaborarea Asociatiei Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti - Bucuresti, a Bisericii Catolice si a Scolii nr. 42, Nicolae Iorga.

Participantii se vor aduna pe esplanada din Piata Palatului Culturii, unde se va rosti partea intai a Acatistului Bunei Vestiri - simbol al bucuriei de a da viata. Participantii la mars se vor deplasa prin str. Anastasie Panu, Costache Negri, Armeana, Sf. Sava si Dancu spre corpul C7 al Maternitatii Cuza Voda  (clinica unde se efectueaza avorturi). Aici se va rosti partea a doua a Acatistului si vom tine un moment de reculegere pentru copiii care au fost ucisi prin avort in aceasta unitate medicala.

In continuare, participantii se vor indrepta spre Catedrala Mitropolitana, unde va avea loc procesiunea de incheiere a marsului printr-o rugaciune finala si un cuvant din partea reprezentantului I.P.S.  Daniel.

Parteneri Media: Radio Trinitas, Ziarul Lumina

Fundatia Solidaritate si Speranta este o organizatie crestin-filantropica, avand ca scop dezvoltarea si adaptarea activitatilor cu caracter umanitar, social-cultural si filantropic desfasurate de Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Centrul InfoAdolescent, unul dintre proiectele sociale ale fundatiei, acorda servicii de educatie, consiliere, suport si asistenta in sfera sanatatii reproducerii, parentalitatii si relatiilor de cuplu pentru adolescenti si tineri (familii) in dificultate si situatii de risc.

Mai multe informatii privind evenimentul puteti obtine la numarul de telefon: 0232. 220548, persoane de contact - Mihaela Simion, coordonator Centrul InfoAdolescent, tel: 0745.008146, email: infoadolescent@yahoo.com si Pr. Damaschin Danut, pr. de caritate al Bisericii Nasterea Domnului, tel: 0744.798.610

.

30 Mai 2006

Vizualizari: 2212

Voteaza:

Marsul Tacerii la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE