Maslu la Centrul pentru varstnici din Bistrita

Marti, PS Vasile Somesanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a slujit de la ora 18.00, Taina Sfantului Maslu in Paraclisul cu hramul „Sf.

Vasile cel Mare” din cadrul Centrului pentru varsnici din Bistrita. Din sobor au facut parte parintele protopop Alexandru Vidican, pr. Viorel Stanciu, arhid. Aurel Somesan si preotul slujitor Sorin Moldovan.

In cuvantul de invatatura, Ierarhul le-a vorbit celor prezenti despre adevarata pocainta: „Lacrimile care vin din rugaciune sporita si din constientizarea starii in care ne aflam sporesc in noi smerenia si ne incredinteaza Domnul nostru Iisus Hristos ca Dumnezeu umple de har inima smerita, de lumina, putere si bucurie duhovniceasca. In felul acesta putem sa ne apropiem de scaunul spovedaniei si sa ne pregatim sufletul pentru primirea trupului si a sangelui Mantuitorului nostru Iisus Hristos, a Sfintei Impartasanii, care ne ajuta sa ne ridicam spre Hristos, Cel Ce prin invatatura Sa, prin faptele Sale dumnezeiesti, prin Sfintele Sale Patimi, prin rastignirea de bunavoie pe cruce, prin moartea, ingroparea si invierea Sa ne daruieste noua lumina dumnezeirii care ne calauzeste pasii in aceasta lume si ne face fericiti in vesnicie”.

Paraclisul, care functioneaza de aproape 10 ani, a fost sfintit de catre PS Vasile Somesanul in anul 2003.

Centrul pentru varsnici din Bistrita este situat pe strada Mihail Kogalniceanu nr. 4.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

08 Martie 2012

Vizualizari: 495

Voteaza:

Maslu la Centrul pentru varstnici din Bistrita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE