Membrii trupei de teatru 'Ex Toto Corde' au fost premiati

Membrii trupei de teatru „Ex Toto Corde" au fost primiti si felicitati la Centrul Eparhial pentru Copii si Tineret "Sf Ioan Valahul" pentru rezultatele deosebite obtinute la Festivalul National de teatru amator „Hristioniada liceelor" desfasurat la Clujin perioada 20 – 23 mai, manifestarea ajunsa anul acesta la a IX – a editie si organizata de Consiliul Judetean al Elevilor Cluj.

Dupa etapa preselectiei, in etapa finala au fost admise noua trupe din diferite orase ale tarii. Printre acestea s-a numarat si trupa giurgiuveana „Ex Toto Corde" care a prezentat spectacolul „Hotul de margaritare" de + Bartolomeu Valeriu Anania si care a obtinut doua premii: locul I pentru cel mai bun actor in rol secundar – prin elevul seminarist Florin Stan – si un altul, locul III la sectiunea Spectacole, pentru evolutia intregii trupe.

"Povestea trupei „Ex Toto Corde" incepe in anul 2002 cand o profesoara si sapte elevi de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Valahul" din Giurgiu, la indemnul parintelui director de pe atunci, si cu sprijinul Casei de Cultura „Ion Vinea", faceau primii pasi in arta teatrala. Primii‚ dar deloc timizi – caci dupa doar o luna de repetitii era deja prezentat, cu ocazia Zilei Orasului Giurgiu, primul spectacol: „Hotul de margaritare", o transpunere literara a Parabolei Fiului Risipitor" realizata de Bartolomeu Valeriu Anania, in vremea aceea Episcop al Clujului.

Dupa reprezentatia de la Giurgiu, trupa a participat la Festivalul National de Teatru de la Buftea unde au obtinut premiul al III-lea, motiv pentru care I.P.S. Bartolomeu Anania le-a transmis tinerilor elevi si profesoarei lor binecuvantarile PreaSfintiei Sale.

Au urmat apoi ani buni si frumosi in care trupa „Ex Toto Corde", activand in cadrul Centrului Cultural „Ion Vinea", pus in scena o serie de spectacole apreciata de publicul mereu numeros, dar si de juriile festivalurilor la care au participat. Au fost obtinute premii la Vaslui, Campulung, Brasov, Olt, Turda...

In prezent trupa aduna mai bine de 30 de copii si tineri, elevi de scoala generala, de liceu, dar si studenti, cu totii pasionati de teatru dar si cu rezultate bune la scoala.

Printre ei se evidentieaza – printr-o dictie foarte buna, prin voci frumoase, prin seriozitate – vreo 15 elevi seminaristi.

In primavara acestui an Seminarul Teologic din Giurgiu a sarbatorit 15 ani de cand a fost infiintat. Cu acest prilej, precum si pentru a marca Hramul Seminarului, a fost pregatit – din nou – spectacolul „Hotul de margaritare".

Ca si in urma cu noua ani, s-a muncit mult, cu drag si cu talent, reprezentatia a facut ca sala de spectacole a Centrului Cultural „Ion Vinea" sa fie neincapatoare si ca aplauzele celor peste 250 de spectatori sa rasune minute in sir...

A urmat apoi Festivalul de la Cluj, unde trupa a putut participa gratie ajutorului financiar primit din partea Episcopiei Giurgiului care a asigurat banii necesari transportului, precum si sprijinului moral atat de necesar.

Piesa scrisa la Cluj s-a intors la Cluj jucata de giurgiuveni. Scrisa de un reprezentant de seama al Bisericii Ortodoxe Romane, a fost interpretata de viitori slujitori ai Bisericii Ortodoxe Romane.

A fost aceasta si o modalitate de a-i aduce un omagiu Parintelui Anania si – dupa spectacol – giurgiuvenii au mers sa se inchine la Catedrala din Cluj unde acesta se odihneste.

In final, pentru conformitate, citam numele celor ce au reprezentat cu cinste orasul Giurgiu la „Hristioniada Liceelor" 2011: Daniel Necula, Sergiu Culcea, Doru Rusu, Cristi Musat, Florentin Umbra, Florin Stan, Ionut Matei, Crina Dora Branistareanu, Andreea Miniceanu, Iulia Radu, coordonati Ex Toto Corde (adica din toara inima) de profesoara Ionela Cralevici."

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

31 Mai 2011

Vizualizari: 451

Voteaza:

Membrii trupei de teatru 'Ex Toto Corde' au fost premiati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE