Mesajul P.S. Episcop Visarion al Tulcii cu prilejul inceputului anului scolar

Inceputul fiecarui an scolar sta sub semnul iubirii milostive si jertfelnice a Mantuitorului Hristos Cel ce s-a rastignit pe Cruce pentru noi si pentru a noastra mantuire. De la cei mai mici la cei mai mari, prin razele binefacatoare ale sarbatorii Inaltarii Sfintei Cruci, ne punem sperantele in Izvorul vietii si al luminii si ne rugam pentru ca acest inceput sa fie binecuvantat si sa insufle elevilor „duhul intelepciunii si al intelegerii si sa le deschida mintea si cugetul si sa le lumineze inima spre primirea invataturilor celor bune si folositoare”.

Ne-am rugat unii pentru altii, pentru ca Biserica si Scoala sunt chemate sa ofere nu numai stiinta si educatie dar si nadejde si iubire reciproca, virtuti necesare in viata la cultivarea valorilor morale ca: respectul semenului, responsabilitatea, harnicia, prietenia si generozitatea, demnitatea si compasiunea.

Traim astazi cu totii un moment emotionant si special pe care fiecare dintre cei prezenti il experimenteaza unic in felul sau. Cei mai mici sunt incercati de o stare necunoscuta, a noutatii si a ineditului.

Alti elevi retraiesc aceasta stare, innodand firul rupt al scolii iar altii se gandesc deja ca se afla la sfarsitul primei parti a procesului educatiei personale. Dascalii sunt incercati si ei de bucuria reintalnirii cu cei pentru care au trudit si jertfesc permanent pe altarul sfant al literelor.

Dumneavoastra, distinsi dascali sunteti chemati si astazi, in aceste vremuri de debusolare, ignoranta si nesiguranta sa ramaneti verticali si demni, bine stiind ca munca valoroasa pe care o depuneti, cu simt de responsabilitate, va zidi si dezvolta caractere sanatoase pentru Romania de maine.

Cultivarea acestor valori in scoala prin intermediul orei de Religie este actuala si necesara in contextul in care vorbim din ce in ce mai des in societatea romaneasca despre abandonul scolar, despre sporirea infractionalitatii juvenile, despre oameni inradacinati in rele moravuri. In tot ceea ce se intreprinde la nivelul orei de Religie se urmareste constant indrumarea pe calea Vietii eterne a tinerelor vlastare.

De aceea, iubiti dascali, cunoscand faptul ca in detrimentul tuturor dificultatilor pe care le parcurgeti continuati sa propovaduiti nobila stiinta a cartii va exprimam sincera noastra recunostinta, rugand pe Dumnezeu de la care se coboara tot darul cel desavarsit, sa va binecuvinteze lucrarea cu sanatate, pace si spor intru bucuria vederii roadelor.

Ganduri alese adresam si elevilor, punandu-le la suflet ca cea mai frumoasa podoaba a unui tanar este, potrivit spiritualitatii filocalice, mintea treaza si inima curata. Straduiti-va fiecare, dupa puterea voastra, sa deprindeti si sa acumulati cat mai mult, pentru ca educatia este o investitie pe termen lung, chiar foarte lung.

Impartasindu-va dragostea noastra parinteasca si arhiereasca, va dorim tuturor: elevi, profesori si parinti un nou an scolar bun si plin de realizari pe masura muncii si a asteptarilor, rugand pe Bunul Dumnezeu sa va daruiasca sanatate intru multi si fericiti ani!

Cu arhieresti binecuvantari,

† VISARION
Episcopul Tulcii

.

12 Septembrie 2011

Vizualizari: 529

Voteaza:

Mesajul P.S. Episcop Visarion al Tulcii cu prilejul inceputului anului scolar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE