Mesajul Patriarhului Kiril al Moscovei in legatura cu calamitatile din Japonia

PREA SFINTI ARHIPASTORI, PREACINSTITI PARINTI, IUBITI FRATI SI SURORI!

Lumea intreaga se uita astazi cu adanca compatimire spre dezastrul natural din Japonia. Aceasta tara a fost lovita de o calamitate infricosatoare, a carei urmari sunt greu de imaginat pentru noi. Din cauza cutremurului, a tsunamiului, a catastrofei tehnogenice au murit sau au disparut fara de veste zeci de mii de oameni. Au fost distruse sistemele de comunicatie si infrastructura, au fost grav afectate marele orase si regiuni intregi din aceasta tara.

Este vrednica de respect acea barbatie cu care natiunea japoneza reuseste sa treaca aceasta grea incercare venita asupra ei. Chiar daca sute de mii de oameni au ramas fara adapost, acestia nu si-au pierdut calmul si prezenta duhului, nu au permis nimanui sa jafuiasca sau sa recurga cineva la violenta, ci dimpotriva, se incurajeaza si se sustin unul pe celalalt.

Cu multa barbatie au intampinat aceasta tragedie si crestinii ortodocsi din Japonia. In sfintele locasuri ale Bisericii Ortodoxe din Japonia, in resedinta Bisericii Ortodoxe Ruse din Tokio se inalta si astazi rugaciuni staruitoare pentru incetarea calamitatilor. In tara aceasta, in care exista in jur de 150 de parohii ortodoxe, sunt distruse in intregime bisericile a doua orase japoneze, care se aflau nu departe de epicentrul cutremurului. Au fost grav afectate locasurile sfinte din mai multe regiuni ale Japoniei.

Victimele calamitatilor din Japonia au nevoie de ajutorul nostru! Chem intreaga Biserica Rusa – Biserica – Mama a Ortodoxiei din Japonia – la rugaciuni staruitoare pentru incetarea catastrofei naturale, a carei urmari pot afecta intreaga omenire. Domnul sa odihneasca sufletele celor decedati, sa mingaie tot sufletul necajit si intristat si sa ajute tuturor celor ce au avut de suferit de pe urma acestei mari nenorociri.

Dau binecuvintare ca in toate sfintele locasuri ale Bisericii Ortodoxe Ruse in a 4-a Duminica a Postului Mare sa se faca o colecta de mijloace banesti pentru comunitatile ortodoxe din Japonia, care se afla in zona afectata de calamitatile naturale. Mijloacele banesti vor fi depuse pe conturile Departamenului de Binefacere si Asistenta Sociala a Patriarhiei Ruse, dupa care vor fi transmise Bisericii Ortodoxe Autonome din Japonia pentru reconstructia sfintelor locasuri.

Urmind indemnului Sf. Apostol Pavel de „a ne purta sarcinile unii altora” (Galateni 6, 2), sa incercam sa purtam impreuna cu acest popor, dupa masura posibilitatilor, greutatea crucii incredintate lui de Domnul. Asa sa ne ajute Dumnezeu Atottiitorul! In aceste sfinte zile ale Postului celui Mare sa dam dovada de dragoste si milostivire fata de oamenii aflati astazi in suferinta!

+KIRIL, PATRIARH AL MOSCOVEI SI AL INTREGII RUSII

Text tradus de Arhid. Dometian (Redco)

 

30 Martie 2011

Vizualizari: 318

Voteaza:

Mesajul Patriarhului Kiril al Moscovei in legatura cu calamitatile din Japonia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE