Mesajul Preasfintitului Lucian la trecerea in vesnicie a I.P.S Arhiepiscop Epifanie

Rostul pentru care Dumnezeu ne-a adus pe lume si ne-a inzestrat cu chipul Sau este acela de a ne implini umanul si a ajunge la asemanarea cu El. In drumul vietii noastre pamantesti suntem loviti de griji, de nevoi, de boli si de problemele cotidiene care ne impresoara. Dumnezeu le-a ingaduit pentru incercarea noastra si pentru mantuirea noastra, insa ajutorul si binecuvantarea cereasca nu contenesc sa ne fie scut de aparare.

Dupa indemnul Sfantului Apostol Pavel, care ii marturisea ucenicului sau Timotei ca „lupta cea buna m-am luptat, calatoria am savarsit, credinta am pazit. De acum mi s-a gatit cununa dreptatii, pe care Domnul imi va da-o in ziua aceea, El, Dreptul Judecator, si nu numai mie, ci si tuturor celor ce au iubit aratarea Lui” (II Tim, 4, 7-8), raposatul in Domnul, vrednicul de pomenire arhiepiscop Epifanie, a fost un neostenit luptator pentru dobandirea vietii celei intru Dumnezeu si pentru slava Bisericii drept maritoare pe care a slujit-o cu devotament, statornicie si ravna, pana in ultima clipa a vietii.

Chipul lui Dumnezeu sadit intr-insul a fost mereu actualizat si potentat in incercarile vietii sale cele pamantesti si in grija pe care a aratat-o permanent fata de eparhia incredintata si de semenii sai. Dar iata ca Dumnezeu i-a daruit viata cea fara de moarte, randuindu-l in camarile cele ceresti, in slujirea Liturghiei vesnice.

Dumnezeu sa rasplateasca ostenelile robului Sau Epifanie arhiepiscopul si sa-l odihneasca in pace!

+ Lucian
Episcopul Caransebesului

.

09 Ianuarie 2013

Vizualizari: 292

Voteaza:

Mesajul Preasfintitului Lucian la trecerea in vesnicie a I.P.S Arhiepiscop Epifanie 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

IPS Epifanie Norocel

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE