Mesajul Preasfintitului Visarion cu prilejul Zilei Marinei Romane

In fiecare an la 15 august, de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului sau Sfanta Marie Mare zi ce aminteste de mutarea la cele vesnice a Sfintei Fecioare Maria, se sarbatoreste si ziua Marinei Romane.

Sarbatorita pentru prima data la 15 august 1902, deci acum 107 ani, aceasta zi are o semnificatie spirituala deosebita pentru cei ce slujesc patria sub drapelul Tricolor pe valurile inspumate ale marii.

Pentru acestia dar si pentru noi ziua de astazi este o zi de recunostinta pentru cei care de-a lungul vremurilor au dat dovada de eroism si de abnegatie in servirea intereselor majore ale neamului nostru si care pe mare sau pe apele Dunarii albastre depun eforturi sustinute pentru indeplinirea nobilei lor misiuni aceea de marinar.

Ziua marinei se constituie si intr-un moment de reculegere si de pomenire a tuturor marinarilor care si-au pierdut viata la datorie inghititi de ape si pentru care ne rugam ca Domnul sa le faca parte de vesnica odihna intru Imparatia Cerurilor.

Acum la ceas aniversar rugam pe Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe toti marinarii Romaniei sa le insufle tarie, barbatie si curaj, Maica Domnului, supranumita si „Steaua Marii”, sa-i ocroteasca sub cinstitul ei omofor sa-i apere de toata intamplarea cea rea si sa le harazeasca noi si sfinte impliniri in slujba Patriei noastre strabune Romania.

La multi, fericiti si binecuvantati ani
tuturor marinarilor romani


† VISARION

Episcopul Tulcii

 

13 August 2009

Vizualizari: 171

Voteaza:

Mesajul Preasfintitului Visarion cu prilejul Zilei Marinei Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE