Mii de credinciosi prezenti la hramul manastirilor Sfantului Ilie din Episcopia Caransebesului

Ca in fiecare an, si in anul acesta mii de credinciosi au luat parte la hramurile manastirilor care-l au ca ocrotitor pe Sf. Ilie Tezviteanu in Episcopia Caransebesului. Astfel ca la schiturile de pe muntele Semenic si Muntele Mic sute de credinciosi au urcat pentru aduce cuvenita cinstire Sfantului Ilie, proorocul.

In acest an, desi vremea a fost nefavorabila, aproximativ 500 de credinciosi au participat la slujba de resfintire a bisericii schitului de pe muntele Semenic, ce s-a savarsit de Preasfintitul Parinte Episcop Lucian in dimineata ajunului praznicului, respectiv duminica, 19 iulie. Altarul bisericii schitului de pe muntele Semenic si-a primit innoirea dupa 63 de ani. Datorita deteriorarii sfintei mese si a altarului bisericii, la initiativa sectorului exarhat al eparhiei, s-au efectuat lucrari de renovare, care au trebuit pecetluite prin slujba de resfintire oficiata de catre chiriarh.

Astfel ca dupa innoirea sfintei mese s-au reasezat sfintele moaste in sfantul prestol, precum si hrisovul cel vechi (din anul 1946), adaugandu-se deopotriva si o noua insemnare. Dupa slujba de resfintire s-a oficiat dumnezeiasca Liturghie arhiereasca, in finalul careia credinciosii s-au inchinat inaintea sfintei mese. La Sf. Liturghie din ziua hramului au luat parte la Sf. Liturghie 400 de credinciosi, iar din partea Centrului Eparhial a participat P.Cuv. Parinte Arhim. Constantin Timis, exarhul manastirilor din Episcopia Caransebesului.

Cel mai important pelerinaj al acestui an avut loc la manastirea Vasiova, unde peste 3000 de credinciosi au trecut pragul sfintei manastiri, participand la sfintele slujbe, care s-au oficiat fara intrerupere pe parcursul zilelor de ajun al praznicului si in ziua praznicului. Slujba de priveghere a fost oficiata de catre Intaistatatorul Eparhiei, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian, in cadrul acestei slujbe sfintindu-se si pictura care impodobeste altarul de vara al manastirii.

In ziua praznicului multimea de credinciosi a participat la slujba Sf. Liturghii oficiata de Chiriarhul Eparhiei Caransebesului inconjurat de un sobor de 28 de preoti si diaconi. Numerosi credinciosi s-au impartasit cu Sf. Taine, iar toti cei prezenti s-au bucurat d cuvantul de invatatura al Preasfintiei Sale. In incheiere, Ierarhul urat tuturor credinciosilor care poarta numele Sfantului Ilie sanatate si ani indelungati intru dragostea lui Dumnezeu si a aproapelui. Totodata, toti cei prezenti au primit din partea manastirii un pachetel cu bucate si o iconita a Sf. Ilie spre aducere aminte de hramul celei mai reprezentativ manastiri din Episcopia Caransebesului.

Pe muntele Mic, la hramul schitului au participat peste 200 de credinciosi, iar delegatul Preasfintiei Sale a fost parintele Daniel Alic, consilier cultural al Eparhiei, care a transmis cuvantul de binecuvantare al Ierarhului. La aceasta manastire, se organizeaza pelerinajul la crucea de pe muntele Mic la praznicul Inaltarii Sfintei Cruci (14 septembrie), cand sute de credinciosi participa la Sf. Liturghie oficiata la 1600 metri altitudine, in fata crucii de metal de pe munte, a doua ca marime din tara noastra.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

21 Iulie 2009

Vizualizari: 219

Voteaza:

Mii de credinciosi prezenti la hramul manastirilor Sfantului Ilie din Episcopia Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE