Mii de credinciosi la sfintirea Bisericii Sfanta Vineri - Drumul Taberei

 

Duminica, 11 noiembrie, mii de credinciosi au umplut biserica de zid, nou construita, "Sfanta Vineri - Drumul Taberei" si curtea acesteia pentru a participa la tarnosirea bisericii. Slujba de sfintire a fost oficiata de catre Prea Fericitul Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, impreuna cu Prea Sfintitul Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal si cu un sobor de preoti. Sfintirea reprezinta un eveniment unic in viata oricarei parohii si este singurul moment in care mirenii pot trece prin Sfantul Altar si pot saruta sfanta masa, asa incat multi crestini au venit in Drumul Taberei pentru a trece prin altarul proaspat sfintit.



La finalul slujbei de sfintire s-au acordat distinctii celor mai vredinci dintre credinciosi pentr efortul facut la ridicarea bisericii. Impresionant a fost momentul cand parintele paroh Nicolae Burlan a citit numele doamnei Florica Alexianu, o batrana nevazatoare,  care a donat de-a lungul timpului, putin cate putin, peste 200 milioane lei vechi pentru constructia acestei biserici. Toti cei prezenti au aplaudat gestul acestei femei. Poate ca ar fi bine ca acest gest sa fie urmat si de altii, intrucat, chiar daca a avut loc sfintirea, mai sunt lucrari importante de facut : pictura, finalizarea catapetesmei, achizitionarea unui candelabru, a stranilor si a mobilierului specific.

 

 

Important este insa faptul ca, de acum in colo, se va sluji in aceasta biserica in care vor incapea si sutele de credinciosi care participau regulat la slujbele de la bisericuta din lemn Sfanta Vineri din cartierul Drumul Taberei.

 

Raluca Tanaseanu

 

.

12 Noiembrie 2007

Vizualizari: 1690

Voteaza:

Mii de credinciosi la sfintirea Bisericii Sfanta Vineri - Drumul Taberei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE