Mii de pietreni, la sarbatoarea Bisericii 'Sfantul Ioan' - Domnesc

Inalt Preasfintitul Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, PS Calinic Botosaneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, si PS Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, au oficiat ieri Sfanta Liturghie la Biserica „Sfantul Ioan“ - Domnesc din Piatra Neamt.


Slujba a avut loc in cadrul programului religios dedicat hramului acestui sfant lacas si sarbatorii municipiului Piatra Neamt. Cei peste 1.000 de pietreni prezenti la aceasta sarbatoare s-au inchinat raclei ce adaposteste moastele a 16 sfinti ai Bisericii noastre, care a fost adusa de la Catedrala mitropolitana din Iasi, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Teofan. Credinciosii care au venit la Sfanta Liturghie ne-au marturisit ca slujba arhiereasca de ieri reprezinta o incununare a zilelor de sarbatoare ale municipiului Piatra Neamt.

„Am participat cu bucurie la momentul in care moastele sfintilor au fost aduse de la Catedrala mitropolitana din Iasi, apoi la procesiunea de pe 24 iunie si bineinteles la slujbele dedicate ocrotitorului nostru. Prin slujba de astazi, savarsita de soborul de ierarhi, preoti si diaconi, s-au incununat zilele de sarbatoare dedicate Sfantului Ioan Botezatorul. Este mare bucurie pentru noi faptul ca ierarhii nostri au venit sa ne binecuvinteze si sa se roage cu noi si pentru noi“, a declarat Profira Lazar din Piatra Neamt. La slujba de ieri au participat autoritati locale si judetene care au sprijinit organizarea manifestarilor religioase ale parohiei „Sfantul Ioan“ - Domnesc si ale Protopopiatului Piatra Neamt. La momentul impartasirii, din cadrul Sfintei Liturghii, peste 100 de persoane de toate varstele au primit Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos.

Ctitorie a Sfantului Voievod Stefan cel Mare, Biserica „Sfantul Ioan“ - Domnesc din Piatra Neamt a fost construita din piatra intre anii 1497-1498. Dupa indicatiile pisaniei, sfantul lacas a fost zidit de la 15 iulie 1497 pana la data de 11 noiembrie 1498, iar turnul clopotnita a fost zidit in anul 1499, fiind terminat la 24 octombrie acelasi an. (Constantin Ciofu)
 

.

27 Iunie 2011

Vizualizari: 220

Voteaza:

Mii de pietreni, la sarbatoarea Bisericii 'Sfantul Ioan' - Domnesc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE