Militarii bistriteni, binecuvantati de Mitropolitul Clujului

IPS Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului i-a binecuvantat vineri, 9 mai 2014, pe militarii bistriteni care pleaca in misiune in Afganistan.

Slujba de binecuvantare a avut loc, de la ora 11, in Piata Petru Rares din municipiul Bistrita si a avut loc in cadrul unei ceremonii militare. La ceremonie au participat, alaturi de rudele militarilor care pleaca in misiune, reprezentanti ai conducerii Ministerului Apararii Nationale si ai autoritatilor publice locale, a institutiilor din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, cadre militare in activitate si in rezerva, a transmis corespondentul Radio Renasterea in protopopiatul Bistrita, Pr. Emanuel Vidican.

In cadrul ceremoniei IPS Mitropolit Andrei al Clujului, Maramuresului si Salajului le-a dorit militarilor o misiune plina de izbanda si sa se intoarca acasa sanatosi: "Cu prilejul acestei rugaciuni de binecuvantare pentru o misiune plina de izbanda a dumneavoastra acolo unde va trimite tara. Sfantul Apostol Pavel vrand sa ne insufleteasca inspre lucrurile bune, pe noi pe toti crestinii, in a doua epistola catre Timotei, ii scrie acestuia, pentru ca ii era un ucenic fidel: Sa te comporti ca un bun ostas a lui Hristos. Nici un ostas nu se incurca cu taraseniile veacului acestuia, daca vrea sa fie pe plac comandantului. Sfantul Pavel a scris lucrul acesta, vazand un exemplu absolut in ostasul daruit cauzei tarii, apararii pamanturilor noastre si a pacii si a libertatii din orice loc din lume. Acest cuvant vi-l punem la suflet, ne rugam lui Dumnezeu sa va apere, sa va ocroteasca, sa va faca biruitori in toate misiunile si sa va intoarceti cu pace, cu sanatate, la familiile, la copilasii si la cei dragi ai dumneavoastra".

Manifestarea, ce a avut loc in Piata Petru Rares din Bistrita, a fost prilejuita de plecarea in Afganistan a Companiei de Infanterie KAF-GDA, din cadrul Batalionului 812 Infanterie “Bistrita”. Timp de aproximativ sase luni, militarii bistriteni vor executa misiuni in sprijinul NATO, in cooperare cu fortele de coalitie internationale si fortele de securitate nationale afgane pentru realizarea apararii terestre a aeroportului Kandahar din Afganistan.

Autor: Andreea Paglesan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

09 Mai 2014

Vizualizari: 142

Voteaza:

Militarii bistriteni, binecuvantati de Mitropolitul Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE