Misiune educativ-misionara a elevilor seminaristi din Caransebes

In cea de-a doua duminica din Postul Mare, un grup de elevi ai Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebes, insotiti de parintele director Constantin Train si de parintele profesor Petru Vasilescu, au vizitat parohiile Izgar si Ersig din Protopopiatul Resita, aflate in Nord Vestul Episcopiei Caransebesului. Aceasta laudabila activitate se desfasoara in cadrul unui proiect educativ-misionar, intitulat „Mergand invatati...”, derulat de seminarul caransebesean, in parteneriat cu Centrul Eparhial.

Ajungand la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Izgar, inca de la orele diminetii, tinerii elevi seminaristi au fost intampinati cu multa dragoste de parintele paroh Ianas Ambrus, dar si de credinciosii acestei parohii. A avut loc slujba Utreniei, urmata de Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, in cadrul carora cantarea la strana a fost infrumusetata de catre elevii seminaristi. La momentul potrivit, elevul seminarist George Goloman din clasa a XII-a a tinut un cuvant de invatatura, talcuind pericopa evanghelica.

La orele dupa-amiezii, grupul de elevi seminaristi si-a continuat misiunea in Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ersig, pastorita de parintele paroh Catalin Flavius Florea, unde s-a oficiat Vecernia. Raspunsurile la sfanta slujba au fost date de tinerii oaspeti, la final elevul seminarist Adrian Novacescu din clasa a XI-a sustinand o frumoasa cateheza.

„Scopul misiunii noastre este acela ca elevii nostri sa puna in aplicare ceea ce invata la clasa, respectiv cantarea de strana, tipicul, cateheza si predica, dar in acelasi timp si de a vedea realitatile vietii de parohie, pentru care ei se pregatesc. Organizam elevii nostri pe grupe in asa fel incat toti sa participe la astfel de misiuni si astfel fiecare sa ia contact cu viata parohiilor. Pe de alta parte misiunile acestea au un rol benefic si pentru credinciosi, intrucat si acestia se bucura sa vada viitorii tineri slujitori ai altarelor in cursul activitatilor de pregatire. Putem spune ca, la finalul unei zile ca aceasta, ne-am zidit unii pe altii, atat noi preotii si elevii, dar si credinciosii parohiilor”, a subliniat parintele profesor Constantin Train, directorul Seminarului Teologic.

Toate aceste activitati misionare, din cadrul proiectului educativ-misionar intitulat „Mergand, invatati...”, se realizeaza cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului si cu sprijinul financiar al Centrului Eparhial, avand un rol foarte important atat in formarea tinerilor seminaristi, prin practica catehetica, omiletica si liturgica cat si un rol cu factor de dinamizare a vietii spirituale din parohii. Dragostea, bucuria si cinstea au fost manifestate si prin agapele fratesti organizate de preotii si credinciosii celor doua parohii.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

18 Martie 2014

Vizualizari: 140

Voteaza:

Misiune educativ-misionara a elevilor seminaristi din Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE