Mitropolia Moldovei si Bucovinei cere politicienilor sa nu implice Biserica in campania electorala


Mitropolia Moldovei si Bucovinei cere politicienilor sa nu implice Biserica in campania electorala

 

Mitropolia Moldovei si Bucovinei cere partidelor sa nu implice in lupta politica elemente ce tin de viata bisericeasca sau de slujitorii altarului, reamintind indemnul Sf. Sinod al BOR, adresat partidelor, de a nu folosi in scopuri politice persoanele, spatiile, slujbele si insemnele bisericesti.

 

Intr-un comunicat de presa remis, ieri, Mitropolia Moldovei si Bucovinei readuce in atentia opiniei publice si a candidatilor la alegerile parlamentare, in mod special, indemnul pe care Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a adresat clasei politice romanesti in data de 6 martie 2008, in contextul in care se manifesta, intr-un fel sau altul, o tendinta de a implica Biserica in campania electorala aflata in curs de desfasurare.

 

In documentul citat de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Sfantul Sinod face un apel liderilor partidelor politice din Romania sa nu permita recrutarea de membri din randurile clerului si nici folosirea in scopuri politice a persoanelor, spatiilor, slujbelor si insemnelor bisericesti.

 

"Sfantul Sinod ii asigura ca Biserica - pastrandu-si echidistanta fata de partide - va continua sa se implice in politica generala a tarii, contribuind - prin mijloace specifice - la apararea democratiei, a libertatii, a credintei in Dumnezeu, a independentei si integritatii Patriei, respingand orice forma de totalitarism comunist ateu, precum si orice forma de extremism", se precizeaza in apelul citat in comunicat.

 

Mitropolia Moldovei si Bucovinei considera ca are datoria sa reaminteasca celor care, chiar si manati de cele mai bune intentii, aduc in lupta politica si unele elemente tinand de viata bisericeasca sau de slujitorii altarului, ca "rolul primordial al Bisericii este acela de a conduce sufletele credinciosilor sai catre Imparatia lui Dumnezeu".

 

Sursa: monitorulsv.ro

.

27 Noiembrie 2008

Vizualizari: 396

Voteaza:

Mitropolia Moldovei si Bucovinei cere politicienilor sa nu implice Biserica in campania electorala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE