Mitropolitul Andrei a pus piatra de temelie la biserica mare din Cetatea Fetei

Duminica, 10 iunie 2012, de Praznicul Tuturor Sfintilor, Parohia Cetatea Fetei din Floresti si-a serbat atat hramul cat si 6 ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie, Sfanta Liturghie a fost oficiata de IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, din care au facut parte: consilierul pe probleme de protocol, arhid. Claudiu Grama, consilierul administrativ pr. Cristian Baciu si duhovnicul Manastirii Floresti, arhim.Visarion Pasca.In cuvantul de invatatura, Mitropolitul Andrei le-a vorbit sutelor de credinciosi prezenti despre modul in care putem ajunge la sfintenie: „La sfintirea vietii noastre participa si Dumnezeu, dar participam si noi. Dumnezeu nu mantuieste pe nimeni cu sila. In aceasta lucrare de sfintire a vietii noastre ne ajuta tainele Bisericii, care ne impartasesc harul sfintitor ce curge din jertfa Crucii Domnului Iisus Hristos. Important este ca noi sa ne deschidem inspre aceasta lucrare a harului. Dumnezeu a facut tot ce trebuia facut pentru a ne sfinti viata, pentru a ne mantui. Pentru ca sfintenia nu e altceva decat bunatatea absoluta, iubirea absoluta, dreptatea absoluta. Toate aceste atribute i se potrivesc lui Dumnezeu pentru ca el este sfantul prin excelenta. Dar, prin har, putem si noi deveni sfinti daca punem si noi umarul inspre sfintirea vietii noastre”.

La finalul Liturghiei, Mitropolitul Clujului l-a hirotesit intru sachelar pe preotul slujitor al bisericii din Cetatea Fetei, pr. Decebal Gorea. Apoi Inaltpreasfintitul Andrei a pus si piatra de temelie pentru biserica mare a parohiei, care va avea ca hram tot Duminica Tuturor Sfintilor.

Aici, se vor amenaja si spatii pentru activitati cu tinerii dar si cu varstnicii, a declarat parintele paroh Marcel Agrisan: „Biserica, care se vrea a fi un adevarat monument de arta bizantina, speram ca va fi centrul unui spatiu multifunctional. Pe langa biserica in sine, ca locas in care se savarsesc slujbele divine, vor exista si anumite spatii destinate unor activitati ale parohiei, legate de tineri, batrani, copii, si care sa raspunda si altor nevoi ale comunitatii”.

Complexul parohial din Cetatea Fetei, din comuna clujeana Floresti, cuprinde in prezent biserica de lemn si altarul de vara. Lucrarile la biserica in stil maramuresean au demarat in anul 2006, imediat dupa ce au fost date in folosinta primele locuinte sociale din acest cartier. Insa dupa ce biserica a devenit neincapatoare, preotul paroh de aici, parintele Marcel Agrisan impreuna cu parintele slujitor Decebal Gorea au demarat lucrarile la un altar de vara.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

12 Iunie 2012

Vizualizari: 326

Voteaza:

Mitropolitul Andrei a pus piatra de temelie la biserica mare din Cetatea Fetei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE