Mitropolitul Clujului, in mijlocul credinciosilor parohiei Valea Draganului

Biserica Ortodoxa s-a aflat astazi, 16 februarie 2014, in duminica a 34-a dupa Rusalii, numita si duminica intoarcerii fiului risipitor.

IPS Parinte Andrei a fost prezent astazi in parohia ortodoxa Valea Draganului, protopopiatul Huedin. Mitropolitul Clujului a oficiat Sf.

Liturghie in biserica cu hramul “Sfantul Ierarh Nicolae”, alaturi de Inaltpresfintia sa slujind un sobor de preoti si diaconi.

In cuvantul de invatatura rostit dupa citirea pericopei evanghelice, Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenti despre pocainta, unul din subiectele principale ale evangheliei intoarcerii fiului risipitor si o virtute extrem de importanta pentru mantuire. De asemenea ierarhul a accentuat importanta spovedaniei, cu atat mai mult cu cat ne aflam in perioada Triodului, intr-un moment in care Biserica se pregateste sa intre in Postul Pastelui.

Pe durata Sfintei Liturghii au fost oficiate si doua hitoronii, intru preot si diacon.

La finalul slujbei, IPS Andrei i-a acordat preotului paroh Valentin Abrudan diploma de aleasa cinsire, in semn de apreciere fata de realizarile avute de-a lungul timpului. Totodata, ierarhul a oficiat o slujba de binecuvantare a casei parohiale, ca urmare a lucrarilor de renovare efectuate in ultimul timp.Parohia Valea Draganului se afla la poalele masivului muntos Vladeasa si este cunoscuta drept o veche vatra de credinta si traditie ortodoxa. Biserica a fost ridicata intre anii 1972 - 1982 si a fost sfintita de IPS Teofil Herineanu.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

16 Februarie 2014

Vizualizari: 176

Voteaza:

Mitropolitul Clujului, in mijlocul credinciosilor parohiei Valea Draganului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE