Mitropolitul Clujului prezent la hramul Manastirii de la Muntele Rece

Crestinii ortodocsi au praznuit joi, 13 iunie 2013, "Inaltarea Domnului”. Acest mare praznic este an de an un prilej de sarbatoare pentru vietuitorii Manastirii Muntele Rece din judetul Cluj. Asezamantul monahal, situat pe locul numit "La eroi”, din catunul Bordesti, comuna Maguri Racatau isi sarbatoreste de Inaltarea Domnului hramul. Sarbatoarea a fost marcata anul acesta prin prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului. Ierarhul a oficiat, de la ora 10.

00, Sfanta Liturghie Arhiereasca, urmata mai apoi de o slujba de pomenire pentru toti eroii neamului, cazuti la datorie pentru apararea tarii. In cadrul cuvantului de invatatura Parintele Mitropolit a aratat semnificatia sarbatorii "Inaltarea Domnului” pentru crestinul de azi.

La slujba de pomenire a eroilor de la Manastirea Muntele Rece au participat, pe langa multimea de credinciosi si reprezentanti ai institutiilor militare, autoritati judetene si locale si delegati ai institutiilor publice. Cu totii au depus coroane si jerbe de flori la mormintele eroilor aflate in cimitirul din incinta manastirii. In urma luptelor purtate in zona in anul 1944, aici au cazut la datorie aproximativ 250 de ostasi, iar in cimitirul din incinta manastirii au fost inmormantati initial 26 de eroi, dintre care 9 necunoscuti. Dupa evenimentele din decembrie 1989, credinciosii de aici i-au cerut preotului paroh sa initieze demersurile necesare construirii unei biserici.

Potrivit parintelui staret Arsenie Galatan, manastirea a fost infiintata in 1994, an in care au demarat si lucrarile la biserica manastirii. Prima data a fost realizata o bisericuta din lemn, in care s-a slujit pana in 2006, cand au demarat lucrarile la o noua biserica din zid, lucrari care se afla in plina desfasurare. Pr. Arsenie Galatan a declarat ca spera ca in doi, trei ani lucrarile la manastirea "Inaltarea Domnului” din Muntele Rece sa fie finalizate.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.
Pe aceeaşi temă

14 Iunie 2013

Vizualizari: 311

Voteaza:

Mitropolitul Clujului prezent la hramul Manastirii de la Muntele Rece 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE